ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1.5 λίτρο γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
  • 2 κούπες χόντρο (πλιγούρι)
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήνουμε το γάλα με λίγο αλάτι 2-3 μερες εκτός ψυγείου να ξυνίσει ή καμια βδομαδα μεσα στο ψυγείο!
  2. Βράζουμε το γάλα.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε τον χόντρο και ανακατεύουμε συχνά, δοκιμάζουμε να δούμε πότε είναι ψημένο.
  5. Όταν το κουτάλι που το ανακατεύουμε στέκεται όρθιο στη μέση της κατσαρόλας είναι καλό το μείγμα.
  6. Το ρίχνουμε σε ενα ταψί και το αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει καλά.
  7. Την επόμενη μέρα παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Το βγάζουμε στον αέρα και τον ήλιο για να ξεραθεί και το γυρνάμε απαραίτητα 1 φορά την ημέρα.
  8. Όταν έχει ξεραθεί αρκετά αλλά κόβεται ακόμα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια... καθε μέρα πιο μικρά μέχρι να τον κάνουμε σχεδόν κόκους.
  9. Τον μαζεύουμε όταν ειναι εντελός ξηρός σαν παξιμάδι.





ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............