ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ



Υλικά:

1 κόκορας ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 βαθύ πιάτο τριμμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα ή το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 2 ώρες σε κόκκινο κρασί. Το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Μετά από μερικά λεπτά «σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντροκομμένα, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.



ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............