ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ


  • 30 αχινούς
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού


  • Πώς το κάνουμε:

  • Αφου μαζέψουμε αχινούς, μόνο θηλυκούς που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα, τους ανοίγουμε κυκλικά από τη μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι.
  • Ξεπλένουμε την άμμο από  μέσα, καλύτερα με θαλασσινό νερό, και με ένα κουταλακι προσεκτικά αφαιρούμε τα αυγά.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό.

  • Λίγα μυστικά ακόμα

  • Αν έχετε και φρέσκο ψωμάκι...μιλαμε για θεικές βουτιές!!!...καλο είναι οι αχινοί να μαζεύονται με το γέμισμα του φεγγαριού γιατι τότε έχουν περισσοτερα αυγα!!



  • ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    Post Top Ad

    .............