ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΡΥΠΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΡΥΠΑ


Αληθινή αποκάλυψη για όλους όσους βρέθηκαν χθες μέσα στο σπήλαιο «Τρύπα» στον Άγιο Νικόλαο ήταν η επαφή και ξενάγηση σε έναν άγνωστο στους περισσότερους Αγιονικολιώτες χώρο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της σωστικής αρχαιολογικής ανασκαφής στο σπήλαιο.
Χθες το σπήλαιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Σγουρό και Νίκο Αφορδακό, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Στέργιο Ατσαλάκη και αρκετούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του «Σύγχρονου Δήμου». Στο χώρο τους ξενάγησε η υπεύθυνη για την ανασκαφή αρχαιολόγος της ΚΔ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βάσω Ζωγραφάκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης της επέμβασης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο συγκεκριμένο χώρο, που διήρκεσε ένα μήνα περίπου. Τη δυνατότητα για την έναρξη της σωστικής ανασκαφής έδωσε η χρηματοδότηση από το Δήμο με 10.000 ευρώ προς την ΚΔ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, που επέτρεψε την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
ΠΗΓΗ: http://irakliolive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............