ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΤΟ ΔΑΦΝΗ... ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΤΟ ΔΑΦΝΗ... ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ

Με προορισμό την Ινδία, για να γίνει παλιοσίδερα, αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου το κρουαζιερόπλοιο “Δάφνη”, το οποίο εδώ και  δυόμισι χρόνια παρέμενε δεμένο στο λιμάνι της Σούδας!
Το σκάφος, που ήταν κατασχεμένο για χρέη των ιδιοκτητών τους, πουλήθηκε. Την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή) έγινε έλεγχος από εμπειρογνώμονες για να εξασφαλιστεί το αξιόπλοό του και στη συνέχεια με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε από την προβλήτα “Αδρίας” του λιμανιού της Σούδας και οδηγήθηκε στα ανοικτά.Οπως είπε στα "Χανιώτικα Νέα" ο λιμενάρχης κ. Δ. Δαριβιανάκης, το σκάφος πουλήθηκε και θα πλεύσει για την Ινδία όπου θα γίνει παλιοσίδερα. Ο ίδιος επεσήμανε πως το πλοίο ελέγχθηκε και κρίθηκε ικανό να ταξιδέψει.

Το “Δάφνη” κατασχέθηκε μετά από αίτηση 18 πιστωτών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε η σχετική απαίτηση των πιστωτών στο πλοίο επέβαιναν 174 επιβάτες, οι οποίοι αναχώρησαν άμεσα αεροπορικώς για τις πατρίδες τους, ενώ τα 200 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να φύγουν σταδιακά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα έπρεπε να ξεπεράσουν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια και το γεγονός ότι είχαν μείνει απλήρωτοι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το ρυμουλκό “Οδυσσέας”, που βρίσκεται μισοβυθισμένο στη μικρή προβλήτα έξω από το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το επόμενο διάστημα θα απομακρυνθεί, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που αφορούσαν τον παροπλισμό του.

Επίσης το τρίτο πλοίο που είχε μείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεμένο στην προβλήτα “Αδρίας”, το “Σφακιά” της ΑΝΕΝΔΥΚ, πουλήθηκε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στη διαδρομή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............