ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου, στις 7:30μ.μ.  το 1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας με θεματικό άξονα «Αυτό είναι Ελλάδα». Το φεστιβάλ οργάνωσαν  και παρουσίασαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης. Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 5:30 μ.μ. στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, «κομμάτια πολιτισμού» της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο…». Στη συνέχεια το Σάββατο, 3 Μαΐου, και την Κυριακή, 4 Μαΐου, στο 6ο Δημ. Σχολείο  στην πλατεία του Αγίου Τίτου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και συμμετείχαν σε εργαστήρια έκφρασης και δημιουργίας εμπνευσμένα από τον Ελληνικό πολιτισμό, τη λαϊκή μας παράδοση, την ιστορία μας, τα μουσικά μας ακούσματα, παραδοσιακά και σύγχρονα, τους μύθους και τις παραδόσεις μας. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν αθλητικές  και παιγνιώδεις δραστηριότητες από τους εκπαιδευτές-γυμναστές των ΚΔΑΠ  κι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας από τους εκπαιδευτές-εικαστικούς. Πλήθος παιδιών και γονέων συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις.
Κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή 4 Μαΐου στις 7:30, έγινε η απονομή των τριών βραβείων του Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα «Αυτό είναι Ελλάδα». Κάθε βραβείο συνοδεύτηκε με την παράδοση ενός ποδηλάτου σε κάθε νικητή. Τέλος, τα παιδιά έστειλαν μηνύματα πολιτισμού της Ελλάδας, για να ταξιδέψουν στον κόσμο, ελευθερώνοντας δεκάδες λευκά μπαλόνια στον βροχερό ουρανό. Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική και χορό μικρών και μεγάλων.
Το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν τιμώντας με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ματζαπετάκης, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς κι Αντιδήμαρχος κα Ξυλούρη-Ξημέρη Μαρία, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Ηρακλείου, και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.,  κ. Ασκούνης.  
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............