ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ

Τι χρειαζόμαστε:



  • 500 γρ. περίπου αμπελόφυλλα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1,5 κούπα ρύζι νυχάκι
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • χυμό από 2 λεμόνια


  • Πώς το κάνουμε:

    1) Ζεματάμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό.
    2) Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε. Σε ένα σουρωτήρι σε μια λεκάνη μέσα τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα.

    3) Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα το αλάτι, το πιπέρι.

    4) Προσθέτουμε και τον πελτέ.

    5) Μετά προσθέτουμε το ρύζι στραγγισμένο και το λάδι.
    6) Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    7) Γεμίζουμε τα φύλλα.

    8) Τα τυλίγουμε.

    9) Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα ότι υγρά έχει βγάλει το μείγμα στην λεκάνη, λίγο νερό και λίγο λάδι ακόμα.
    10) Στο τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ό,τι φύλλα περίσσεψαν και ένα βαρύ πιάτο.
    11) Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

    Λίγα μυστικά ακόμα


    Συνοδεύονται προαιρετικά με γιαούρτι στραγγιστό και πάντα εγώ στο τέλος βάζω και λίγο παραπάνω λεμόνι.


    ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    Post Top Ad

    .............