ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ... ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ... ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μπορεί η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή να είναι ημέρες αυστηρής νηστείας και την κατανάλωση κρέατος να μην την επιτρέπει η συνείδηση κανενός σε καμία περίπτωση, ωστόσο, την ίδια στιγμή, απογοητευτική είναι... η κίνηση στην ψαραγορά του Ηρακλείου. 

Από τα καταστήματα της κεντρικής ψαραγοράς της πόλη, μόλις δύο ήταν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ανοικτά αφού όπως μας επεσήμανε ο Αντώνης Καννέλος, φέτος η γαρίδα ήταν λίγη στη θάλασσα, τα καΐκια σήμερα δε βγήκαν αφού δε συμφέρει, δε βγάζουν ούτε τα έξοδα τους. Εμείς εδώ έχουμε μόνο φρέσκο ψάρι. Πως λοιπόν να ανοίξουμε; Γιατί να ανοίξουν όλα τα μαγαζιά όταν δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι;


Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της ψαραγοράς που στηρίζουν τους πάγκους τους στα φρέσκα ψάρια των καϊκιών, στο Ηράκλειο υπάρχουν δύο ανεμότρατες και άλλες δύο στον Άγιο Νικόλαο. Όλες προμηθεύουν την αγορά του Ηρακλείου ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα το κόστος έχει ανέβει πολύ και την ίδια στιγμή η κίνηση στην αγορά έχει πέσει και η τιμή του ψαριού δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, πάντως όπως όλα δείχνουν η ψαραγορά του Ηρακλείου θα είναι κλειστή αφού καΐκια δε θα βγουν και άρα φρέσκο ψάρι δε θα υπάρχει, όπως μας είπαν οι καταστηματάρχες της. Ωστόσο αυτό συμβαίνει πρώτη φορά για τα δεδομένα του Ηρακλείου που παραδοσιακά τη Μεγάλη Παρασκευή όχι μόνο καταναλώνει ψαρικά αλλά γεμίζει κόσμο στους δρόμους και στα ουζερί γύρω από τα ψαράδικα ...Αύριο θα είναι όλα κλειστά. Αύριο λοιπόν όλα κατεψυγμένα, τόνισε ο Αντώνης Καννέλος που, σχολιάζοντας την κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας στο prismanews.gr, επεσήμανε ότι υπήρχε μεν μία σχετική κίνηση ωστόσο ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος δεν είχε χρήματα, δεν πήρε δώρο, πως θα δαπανήσει;

Ανοικτό ήταν και το ψαράδικο του κ. Μπιτυρίνη σήμερα στην κεντρική ψαραγορά. Ο καταστηματάρχης ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνηση, ο κόσμος δεν έχει λεφτά, δεν υπάρχει τίποτα, δεν του άφησαν τίποτα.

Οι τιμές

Στους πάγκους μπορεί να υπήρχαν όλα τα αγαθά της θάλασσας ωστόσο οι καταναλωτές που πλησίαζαν ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στις αγορές τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μύδια κοστίζουν 6 ευρώ το κιλό, γαρίδα 14 ευρώ το κιλό, γαύρος 6 ευρώ το κιλό, γλώσσες 14 ευρώ το κιλό, σουπιές 14 ευρώ το κιλό, χταπόδι 12 ευρώ το κιλό.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............