ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Παγκρήτια έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» άνοιξε τις πύλες της στο κοινό της πρωτεύουσας το πρωί της Παρασκευής 28 Μαρτίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Εκατοντάδες επιχειρήσεις και φορείς από κάθε σημείο του νησιού συμμετέχουν στην έκθεση προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ήδη από την ώρα που άνοιξε η έκθεση για το κοινό, η επισκεψιμότητα φάνηκε να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η τελετή των εγκαινίων με χαιρετισμό από τον διοργανωτή Νεκτάριο Σερμάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους της έκθεσης και εξέφρασε την πρόθεση του ίδιου και των συνεργατών του η παγκρήτια έκθεση ν’ αποτελέσει στο μέλλον την ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των παραγωγών και των επιχειρήσεων της Κρήτης με το κοινό της Αττικής. 


Όπως σημείωσε ο ίδιος, στους στόχους της διοργάνωσης είναι τα κρητικά προϊόντα να βρεθούν σε ακόμη περισσότερα σημεία πώλησης στη νησιωτική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ συνέχισε λέγοντας: «επιθυμούμε να  μυηθεί το κοινό της Αττικής στην κατανάλωση των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων και να διασυνδεθούν οι επιχειρηματίες του νησιού με τα διμερή Επιμελητήρια δεκάδων χωρών, υπό την αιγίδα των οποίων τελεί η έκθεση». Ο κ.Σερμάκης αφού ευχαρίστησε τους εκθέτες και τους χορηγούς, υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης από την Περιφέρεια Κρήτης, τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, τα Επιμελητήρια, τους Δήμους και άλλους θεσμικούς φορείς της Κρήτης. 

Ακολούθησε η ομιλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος είπε ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται με όλους τους φορείς του νησιού, καθώς έχουν τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου και των προϊόντων του. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμα και μέσα στην κρίση θα καταφέρουν όλοι μαζί να γίνουν καλύτεροι και έκλεισε με τη δέσμευση ότι την επόμενη χρονιά θα διοργανωθεί και πάλι η έκθεση και θα βρεθούν και πάλι όλοι μαζί με στόχο την προώθηση των κρητικών προϊόντων.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης.  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μαριάς και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κ.ά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης συνεχίστηκαν το Σάββατο 29 Μαρτίου με το θεματικό εργαστήριο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Προβλήματα και Προοπτικές. Το παράδειγμα της Κρήτης», που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ. «Η μοναδικότητα του κρητικού περιβάλλοντος» ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του διευθυντή του Μουσείου Μωυσή Μυλωνά.
Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη-μάθημα μαγειρικής από τον σεφ Αδάμ Παπαδάκη. Εκδήλωση με θέμα «Το Τρίπτυχο: Αγροκτηνοτροφική Παραγωγή- Κρητική Διατροφή- Τουρισμός» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. 

ΠΗΓΗ : http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............