Η ΚΡΗΤΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΡΗΤΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

H Κρήτη θυμάται και τιμά την μνήμη της Ελληνίδα οραματίστριας Μελίνας Μερκούρη από 23 έως 28 Φεβρουαρίου στην Βασιλική Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο με συζητήσεις, διαδραστικές ομιλίες, προβολές ταινιών και φωτογραφική έκθεση. Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη χορηγία του δήμου Ηρακλείου, και την υποστήριξη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».


 Πρόκειται για ένα Forum ανταλλαγής απόψεων, καλών πρακτικών, αλλά και στρατηγικών, που θα τεθούν ως βάσεις στη δημιουργία ενός εναλλακτικού «Think Tank» για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση. Η κεντρική εκδήλωση του Prisma Forum θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, με κεντρικό θέμα τη «Σύγχρονη Διακυβέρνηση Τοπικών Κοινωνιών». Οι θεατές θα έχουν ενεργό ρόλο, καθώς θα ψηφίζουν για κάθε μία από τις προτάσεις που θα κατατίθενται. Στόχος να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα προτάσεων που θα αποτελέσει την κεντρική ατζέντα, που θα καταθέσει το Prisma Forum σε όλους τους υποψήφιους των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, ως παράδειγμα καλών πρακτικών.Ομιλητές:
Μαμουλάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος PRISMANETGROUP
Γρηγοράκης Ευάγγελος, Αρχιτέκτων, μέλος του PRISMANETGROUP
Τσαπάκη Εύα- Μαρία, ΨυχίατροςΠλατύρραχου Κάλλια, Αρχιτέκτων, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ
Πιτσούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
Αστυρακάκης Ευάγγελος, Μέλος ΠΣ της Ομάδας Πρασίνων
Χατζημαρκάκης Γεώργιος , Ευρωβουλευτής
Τριανταφυλλάκης Αντώνης, συνδιοργανωτής CommonsFest.Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι φορέων του Ηρακλείου, με στόχο την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων του Ηρακλείου. 

Η προσωπικότητα και το έργο που άφησε πίσω της η Μελίνα Μερκούρη, αναμένεται να έχουν κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις, καθώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να προβάλλονται ταινίες της στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας, από το Αρχειακό Υλικό του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............