ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 6ης ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 6ης ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣτο μάθημα της ευέλικτης ζώνης συμμετείχαμε στο πρόγραμμα για την ανακύκλωση, αφού η ανακύκλωση είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει τον καθένα μας και να ενεργοποιήσει την συνείδησή μας για το συλλογικό καλό.
Αρχικά χωριστήκαμε σε τρεις διαφορετικές ομάδες ανάλογα με το ανακυκλώσιμο υλικό που επιλέξαμε, χαρτί, ξύλο και αλουμίνιο. Η κάθε ομάδα αφού παρουσίασε το υλικό της στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο ανακύκλωσης του υλικού και στην επαναχρησιμοποίηση τους. Δεν σταθήκαμε μόνο στο θεωρητικό μέρος, αλλά δράσαμε κιόλας.
Ο τρόπος είναι απλός και μια ιδέα για όλες τις σχολικές τάξεις. Επαναχρησιμοποιήσαμε χάρτινες κούτες (όπου πάνω τους γράψαμε συνθήματα για την ανακύκλωση ή κολλήσαμε ζωγραφιές).
Αυτές οι χάρτινες κούτες αποτέλεσαν τους κάδους ανακύκλωσης της τάξης μας.
Πλέον όταν θέλουμε να πετάξουμε ένα κομμάτι χαρτί ή ένα χαρτόνι που μας έχει περισσέψει, το πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης της τάξης μας. Στη συνέχεια αδειάζουμε τον κάδο της τάξης μας στον μπλε κάδο του που υπάρχει στην αυλή του σχολείου μας!
Τώρα ξέρουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο!

Γ2 τάξη του 53ου Δημοτικού Σχολείου ΗρακλείουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............