ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Και εκεί που νομίζεις ότι κάποια μέρη είναι πεθαμένα απο ζωή έρχεται κάτι και ανατρέπει την κατάσταση, αφού γίνεται σημείο αναφοράς για εθελοντισμό και προσφορά ζωής,

Ο ιστορικός για το Ηράκλειο χώρος.του κοιμητηρίου .Συμβουλευτικό ρόλο αγάπης και συναίσθησης προς τον πάσχοντα έρχεται να προσφέρει η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, βάζοντας σε λειτουργία το 1ο Εκκλησιαστικό Ιατρείο στο Ηράκλειο. Το ιατρείο, που έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ενορίτες της περιοχής, 

Ο Πατήρ Κωσταντίνος τώρα και 2 χρόνια κάνει συσσίτια και ταΐζει 100 περίπου ανθρώπους καθημερινά ,όλα αυτά γίνονται με εθελοντική προσπάθεια .
Εχει δημιουργηθεί  ένα ίδρυμα όπου φιλοξενεί  6 φοιτητές άπορους, στον ίδιο  χώρο .


 14 δράσεις πραγματοποιούνται όπως χορό ,κιθάρα ,χορωδία,πιάνο ,αγγλικά, γερμανικά,τούρκικά ,κατασκευή κοσμήματος με  σκοπό και να βοηθήσουν, τον Άνθρωπο, την οικογένεια, την ενορία 


Να αναφέρουμε ότι την Τρίτη  14  του μήνα εγκαινιάστηκε το εκκλησιαστικό ιατρείο.
Σκοπός μας είναι να παρέχουν οι ιδικοί μας γιατροί όπως λέει  ο Πατήρ Κωσταντίνος συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που θα επισκέπτονται τον χώρο,καθότι είμαστε μια ομάδα εθελοντών που ξεπερνάμε τους 20 με πολλές ειδικότητες ενδεικτικά αναφέρω αιματολόγος ,φυσικοθεραπευτής ,νευροχειρούργος, γενικής ιατρικής ,διαιτολόγος ,οδοντίατρος, ψυχιάτρος ,γενετιστής,νοσοκόμα φαρμακοποιός  κλπ.με αρκετούς εθελοντές που έχουν σχέση με την επιστήμη της υγείας,Ξεκίνησε ως ανάγκη αφού στο πετραχήλι μας έφταναν αυτές οι δυσκολίες των ανθρώπων,το κουβεντιάσαμε με τον επιβλέποντα καθηγητή μου στην προσπάθεια που κάνω για ένα διδακτορικό στην ιατρική σχολή και  ο κ.Λιονής όχι μόνο ήταν δεκτικός αλλά; και βοηθάει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια και θα είναι παρόν.
οι συναντήσεις θα γίνονται στον χώρο που προανέφερα στην Αγία Αναστασία,στο πνευματικό μας κέντρο που βρίσκετε έξω από το κοιμητήριο μας οδός πλόυτωνος αρ.2.


Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε 2η Τρίτη από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα. Όσον αφορά στον εξοπλισμό του ιατρείου αλλά και τη στελέχωσή του με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, η ενορία απευθύνει κάλεσμα σε όποιον θα ήθελα να κάνει μια δωρεά κάποια ιατρικού μηχανήματος, όπως επίσης και σε όποιον θα ήθελε εθελοντικά να συνεισφέρει στην όλη αυτή σημαντική προσπάθεια.
«Θα απευθυνθούμε σε ανθρώπους που έχουν τέτοια μηχανήματα για να το εξοπλίσουμε. Θα στηριχθούμε σε δωρεές και σε ό,τι κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διαθέσουμε, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το ιατρείο. Επίσης έχουμε ορίσει, στην αρχή τουλάχιστον, να κάνουμε και μια επίσκεψη κατ' οίκον σε ανάπηρους και εγκαταλελειμμένους, ανθρώπους δηλαδή που χρήζουν της παρουσίας μας», ανέφερε σχετικά ο πατήρ Κωνσταντίνος.


Πατηρ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............