ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ

Ο αξέχαστος Κρητικός με την ελληνική εθνικότητα, ο τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών, «επιστρέφει» κοντά μας μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.Αφιερωμένη στον Μανώλη Ρασούλη, τον μεγάλο καλλιτέχνη που μας λείπει, όμως μένει πάντα ανάμεσά μας με το έργο και τα τραγούδια του, η παράσταση - γιορτή «Εδώ είναι του Ρασούλη…» παρουσιάζεται στον Ρυθμό Stage, τα Σάββατα 18 και 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το βράδυ.
Ιδεολόγος και ελεύθερος
Με τα αμέτρητα τραγούδια του και τις ελεύθερες ιδέες του, ο Μανώλης Ρασούλης (1945 - 2011) ένωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας έτσι μια ιδεολογική επανάσταση, που ήταν ξεκάθαρη μέσα από τους στίχους, τα τραγούδια και τα βιβλία του. Σπουδαία τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί από τις σημαντικότερες ελληνικές φωνές. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς», που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου, άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα. Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.
Με σημαντικούς καλλιτέχνες
Σε αυτές τις τρεις μοναδικές βραδιές του αφιερώματος, υπό την επιμέλεια του Λάζαρου Σαμαρά, παρόντες θα είναι σημαντικοί συνθέτες, ερμηνευτές, φίλοι και συνοδοιπόροι, αλλά και νεότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες, που τον ένοιωσαν και επηρεάστηκαν από το έργο του, και μουσικοί που ήταν δίπλα του, ενώ θα προβληθεί και ένα μοναδικό οπτικό υλικό - ντοκιμαντέρ.
Τα τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι: Παντελής Θεοχαρίδης, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Λιδάκης, Λόλεκ, Σοφία Παπάζογλου και Ναταλία Ρασούλη (Σάββατο 18 Ιανουαρίου), Βάσω Αλαγιάννη, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Γαβαλάς, Παντελής Θεοχαρίδης, Μαρία Κώτη και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (Χαΐνηδες), Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιώργος Σαρρής (Σάββατο 25 Ιανουαρίου) και Πέτρος Βαγιόπουλος, Σπύρος Γραμμένος, Παντελής Θεοχαρίδης, Λιζέτα Καλημέρη, Magic De Spell, Ζωή Παπαδοπούλου και Ναταλία Ρασούλη (Σάββατο 1 Φεβρουαρίου).
Συντελεστές
Επιμέλεια: Λάζαρος Σαμαράς, υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας,
οπτικό υλικό: Θανάσης Γκίκας - Έλενα Χριστάκου. Μουσικοί: Λάζαρος Σαμαράς (πλήκτρα - ακορντεόν), Δημήτρης Μαρινόπουλος (κιθάρες), Γιάννης Πλαγιανάκος (ηλ. κοντραμπάσο), Νικόλας Τριήρης: (μπουζούκι - λαούτο – τζουράς), Δημήτρης Μποσινάκος (τύμπανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............