ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου κυρίως με την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου τα τελευταία 12 χρόνια, διοργανώνουν σειρά  εκδηλώσεων στην πόλη και στην ενδοχώρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τοπικά συμβούλια, την Εκκλησία, σχολικές κοινότητες, τον Δήμο αλλά και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους κ.α.) .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής:
"Σχεδιάσαμε ένα «πακέτο» που δημιουργεί ένα κλίμα εορταστικό, όπου δίδει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους μέσα και έξω από την πόλη να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών… «ας κάνουμε το όνειρο να κρατήσει πιο πολύ από μια νύχτα» όπως λέμε χρόνια τώρα.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με τις εκδηλώσεις και τις υποστηρικτικές ενέργειες την αγορά μας.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους σε συνδυασμό με εκδηλώσεις πολιτισμού, διασκέδασης και αλληλεγγύης.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των παιδιών, των γονιών τους, και να κάνουμε ευχάριστες τις αγορές και να τις συνδυάσουμε με τις γιορτές.
ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε ελκυστική την πόλη και την αγορά της.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινωνία και αποδεικνύουμε τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να έχουν και οι επιχειρήσεις.
ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ την αγορά μας, τις επιχειρήσεις, τα προϊόντα μας.
ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ στην εκπαίδευση και την καλύτερη σχέση μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ και φέτος!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Μουτζουρωτής Χαρτιών», ώρα 20.00  Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο αφήγημα της Μαρινέλλας Βλαχάκη, «Μουτζουρωτής χαρτιών» και αφορά τις παιδικές αναμνήσεις του ποιητή Κωστή Παλαμά.Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το θάνατό του και μέσα από την παράσταση παρακολουθούμε τα γεγονότα που στιγμάτισαν την πορεία του με έξυπνα ευρήματα πολύ συναίσθημα αλλά και χιούμορ. Το έργο απευθύνεται σε ηλικίες από 9 έως 99 χρόνων.

Εθνικής Αντιστάσεως – στενό Αγίου Φραγκίσκου  Κανελάδα!!!  Για 3ώρες το σκανταλιάρικο ξωτικό του Αι Βασίλη κερνάει τους περαστικούς από τον στολισμένο πάγκο του ζεστή κανελάδα και μπισκοτάκια!!! Η μουσική υπόκρουση κάνει την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή.

Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά.  Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι «Ανακυκλώστε και σώστε! Αλλάζουμε με την νέα χρονιά, τρόπο σκέψης για την Ανακύκλωση!» Μήπως είναι λιγάκι παρεξηγημένα τα…σκουπίδια; Είναι τελικά για πέταμα; Μήπως αντί για άχρηστα, φανούν τελικά αρκετά χρήσιμα; Μα αν τους ρίξουμε μια αλλιώτικη ματιά, τι θα γίνει; Μήπως, ανακυκλώσιμα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Παράλληλα από τις 14.00 – 17.00  οι “μεγάλοι” (γονείς, και φίλοι) θα μάθουν και αυτοί πως θα φτιάχνουν τα ανακυκλώσιμα δώρα και στολίδια τους από την κ. Ζαχαρένια Ι. Πίτερη-Μακρυγιάννη.

Τσουδερών. Αέρινα Χριστούγεννα στην καρδιά της πόλης…ας κοιτάξουμε όλοι ψηλά! Aerial dance από ακροβάτισσα ντυμένη αγιοβασιλίτσα στην οδό Τσουδερών προσφέρει θέαμα που κόβει την ανάσα κρεμασμένη από ψηλά!!!

Σπίτι του Πολιτισμού Ρέθυμνο Συναυλία.  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τίτλο “Το Παραμύθι του Σκρουτζ” σε κείμενα και μουσική της Μαρίας Δαγαλάκη. Σε συνεργασία με τον Μουσικό Καρπό και την χορωδία του και το Κουϊντέτο Χάλκινων Οργάνων Creta Brass. Μια υπέροχη συναυλία Ευρωπαϊκού επιπέδου που δεν πρέπει να χάσει κανείς. (20.00).
Σπίτι του Πολιτισμού Ρεθύμνου . Παράσταση Καραγκιόζη Από τις  το απόγευμα έως τις το βράδυ τα παιδιά θα μάθουν πως να κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη στο Εργαστήριο Φιγούρας και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την Παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο “ Ο Καραγκιόζης και ο Γίγαντας” από τον Κρητικό Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη.

 «Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα με λύρες και μαντολίνα» 11.00 – 13.00.     Σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής της Ενοριακής Εστίας του Μητροπολιτικού Ναού με υπεύθυνο τον κ. Κωστή Κουτελιδάκη στους δρόμους της αγοράς του Ρεθύμνου.

Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά «Η Επανάσταση των γλυκών». Μια πεντάωρη ευχάριστη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ένα εργαστήριο με όλα τα υλικά για τα πεντανόστιμα κουλουράκια με άρωμα κανέλας όπου τα παιδιά συμμετέχουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Εθνικής Αντιστάσεως – Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party νωρίς το απόγευμα.       Η Αγορά κερνά σε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party με πολλά κεράσματα, γλυκά, μουσική και πολύ χορό!!! Από τις 16.00 σας περιμένουμε όλους να ευχηθούμε μαζί Καλά Χριστούγεννα!!!

Πλατεία 4 Μαρτύρων. Γράμμα στον Αι Βασίλη.  Για 2 ½  ώρες το μεσημέρι ένα μικρό ξωτικό, σε σπιτάκι γκαζέπο στολισμένο σαν το γραφείο του Αι Βασίλη, υποδέχεται τους μικρούς φίλους και με μουσική υπόκρουση σε τυπωμένα χαρτιά και φακέλους γράφουν τις επιθυμίες τους και τις τοποθετούν στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει εκεί. Αμέσως μετά κερνάμε όλους τους μικρούς μας φίλους ποπ κορν!!! Παράλληλα έχουμε και την Ανταλλαγή βιβλίων !!! Το βιβλίο είναι ο καλύτερος σύμβουλος για μικρούς και μεγάλους. Φέρτε τα βιβλία που έχετε διαβάσει και δεν χρειάζεστε πια και διαλέξτε κάποιο άλλο από τον πάγκο μας.

Εμμ. Πορτάλιου – Λ. Κουντουριώτη. Ο Αρχιζαχαροπλάστης του Αι Βασίλη έκανε λάθος!!! Ο Αρχιζαχαροπλάστης του Αι Βασίλη έκανε ένα μεγάλο λάθος στην κουζίνα του και αντί για ζάχαρη στα Χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά, έβαλε αλάτι!!! Πρέπει λοιπόν να ξαναφτιάξει από την αρχή όλα τα ζαχαρωτά πριν τον καταλάβουν  και γι’ αυτό χρειάζεται την βοήθεια των παιδιών. Όποιο παιδί τον βοηθήσει θα έχει και μια μεγάλη έκπληξη!!! Τι λέτε παιδιά; Προλαβαίνουμε πριν το μυριστεί ο Άγιος Βασίλης;;;

Αρκαδίου – Μελιδώνη – Μεγάλο Πρωτοχρονιάτικο party 13.00  Η Αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο  Βιοτεχνών – Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Νομού Ρεθύμνου.

Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά «Ημερολόγια». Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι πλάθουμε όνειρα για την νέα χρονιά, και στολίζουμε με αυτά το Νέο μας Ημερολόγιο, φτιαγμένο με τα χεράκια μας!
Μεγάλο Party στην Καλλιθέα – Πορτάλιου. Κερνάμε Ποπ-Κορν και κεράσματα αλμυρά και γλυκά για όλους!!! Το Ποπ-Κορν λατρεμένη λιχουδιά σε όλους τους μικρούς μας φίλους κερασμένο από την αγιοβασιλίτσα με πολύ μουσική σε γιορτινή διάθεση!!! Γλυκά αλλά και Αλμυρά κεράσματα θα είναι στρωμένα στο τραπέζι μας για τους μεγάλους. Η μουσική και οι ψησταριές…..ακολουθούν. Περάστε να ευχηθούμε όλοι μαζί Καλή Χρονιά"!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ
Σταυρωμένος Δήμου Ρεθύμνου –Δημοτικό Σχολείο. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με παιχνίδι και χορό!!! Μια ομάδα από ηθοποιούς και animater θα διασκεδάσουν τα παιδιά και στην συνέχεια ακολουθεί πολύ παιχνίδι και χορός.

Αργυρούπολη Δήμου Ρεθύμνου – Δημοτικό Σχολείο. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με παιχνίδι και χορό!!! Μια ομάδα από ηθοποιούς και animater θα διασκεδάσουν τα παιδιά και στην συνέχεια ακολουθεί πολύ παιχνίδι και χορός.


Πλάτανος Δήμου Αμαρίου – Δημοτικό Σχολείο. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με παιχνίδι και χορό!!! Μια ομάδα από ηθοποιούς και animater θα διασκεδάσουν τα παιδιά και στην συνέχεια ακολουθεί πολύ παιχνίδι και χορός.


Δήμος Αμαρίου. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αποδούλου. Παράσταση Μαγείας!!! Επαγγελματίας μάγος – ταχυδακτυλουργός χαρίζει θέαμα σε κλειστό χώρο με ζωάκια και έξυπνα κόλπα συμμετέχοντας οι μικροί μας φίλοι ως βοηθοί του. Εκεί θα υπάρχει και ο Άγιος Βσίλης για φωτογράφιση, με γιορτινές μουσικές μελωδίες πολλά γλυκά και ποπ κορν!!!
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Εκτυπώσεις αφίσας για την προβολή των εκδηλώσεων και της αγοράς, και ηλεκτρονικής εορταστικής κάρτας.
Ραδιοφωνικό spot για την ενημέρωση των καταναλωτών.
Διαγωνισμός βιτρίνας . (3 βραβεία)
Γράμμα στο Άγιο Βασίλη σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. για 6η φορά.
Παζάρι ανταλλαγής παιδικών βιβλίων για ένατη φορά.
Η εγκατάσταση, σε μεγάλο μέρος της Αγοράς, ηχητικών και η συνεχής επέκτασή της τα τελευταία τρία χρόνια καθώς επίσης και η βελτίωση του εορταστικού διάκοσμου μας δίνει την ώθηση να προσπαθήσουμε και φέτος να «ντύσουμε» την αγορά μας με εορταστικούς ήχους για ένα μήνα.
Έκδοση για 3 συνεχόμενη χρονιά της ΔΩΡΟΚΑΡΤΑΣ .σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων καθώς επίσης και με τον Σύλλογο Κρεοπωλών και Βιοτεχνών-Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ρεθύμνου και όποιων άλλων ενδιαφέρονται. Μια κάρτα 15€ και 20€ προσφορά από τις εμπορικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου σε τρόφιμα, κρέας, ρουχισμό, υπόδηση, δώρα, βιβλία κ.α. με τον τρόπο αυτό η αγορά αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους.
ΧΟΡΟΣ
 «Η Γιορτή των Εμπόρων». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια αλλιώτικη βραδιά, μια τιμητική βραδιά για τους συνταξιούχους εμπόρους της πόλης μας με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............