ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ - ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΔΡΟΜΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ - ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΔΡΟΜΟ

Σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 19.30, στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ψιλάκη «Δυο φεγγάρια δρόμο»


ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΓΛΟΥ
Ομιλητές 
Γιάννης Κουγιουμουτζάκης , Καθηγητής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Ζαχαρίας Κατσακός, D.E.A Νεοελληνικής Φιλολογίας , Κριτικός Λογοτεχνίας
Γεωργία Καρβουνάκη, Ξεναγός
«…Μα αυτό σου ζητώ κι εγώ, κανείς δεν αντέχει τους μονότονους κόσμους. Να τον κάμεις πολύχρωμο. Να βάλεις και κίτρινο πλάι στο γαλάζιο. Και πορτοκαλί. Και κόκκινο. Όσα χρώματα σηκώνει το ζωνάρι της Παναγιάς κι ακόμη περισσότερα. Κι  αν καταφέρεις  να δώσεις λάμψη  από την ψυχή σου και φως από τα μάτια σου, η ζωγραφιά θα ζωντανέψει, θα γίνει λιβάδι γεμάτο λουλούδια. Θα το βλέπεις και θα λες στο Θεό : δώσε μου, Κύριε, μάτια να τον βλέπω τον κόσμο, μύτη να τον οσφραίνομαι, αυτιά  ν΄ ακούω  το τραγούδι της μέλισσας, χέρια να χαϊδεύω  το βελούδο του.  Και θα σου αποκριθεί ο Θεός πως το λιβάδι σου είναι μικρό ακόμη. Για να σε χωρέσει πρέπει να το μεγαλώσεις, να το μακρύνεις  και να το φαρδύνεις, να φυτέψεις όλα τα λουλούδια που έπεμψε στη γη, μαργαρίτες , ζουμπούλια, ρόδα , κατιφέδες ,αγιοκλήματα, γιασεμιά, όλα ανακατωμένα. Κι αφού τα φυτέψεις κι αυτά, θα ξαναπείς τα ίδια λόγια στο Θεό. Και θα σου δώσει κι εκείνος την ίδια απόκριση: βάλε κι άλλο χρώμα , φύτεψε κι άλλα λουλούδια, ξεχέρσωσε κι άλλο λιβάδι, μεγάλωσε το, κάμε τον κόσμο πολύχρωμο. Μέχρι που θα καταλάβεις πως το λιβάδι που σπέρνεις και καλλουργάς δεν είναι μόνο για σένα. Κι η ζωγραφιά που χρωματίζεις δεν είναι μόνο δική σου »
Απόσπασμα από το βιβλίο: « Δύο φεγγάρια δρόμο» , Νίκος Ψιλάκης, εκδ. Καρμάνωρ
Νίκος Ψιλάκης
ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΓΛΟΥ
Ο Νίκος Ψιλάκης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών λογοτεχνικών και λαογραφικών βιβλίων.
Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία, ανάμεσα στα οποία είναι το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το έργο " Μοναστήρια και Ερημητήρια της Κρήτης " και το Βραβείο " Νίκος Καζαντζάκης " για την προσφορά του στα γράμματα.
CRETALIVE.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ 1ης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............