ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ και ΠΡΕΒΕΛΙΑΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ και ΠΡΕΒΕΛΙΑΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την ένταξη της μελέτης "Ανάπλαση οικισμών Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου", ανακοίνωσε ο δήμος Γόρτυνας.
Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 675 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των δυο οικισμών και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.Η μελέτη προβλέπει παρεμβάσεις σε ελευθέρους κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε κάποια πλατώματα που υπάρχουν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που ενώνει τα δυο χωριά. Παράλληλα θα πλακοστρωθεί ο κεντρικός οδικός άξονας που οδηγεί στην έξοδο της Μεγάλης Βρύσης και θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποχέτευση όμβριων υδάτων και τον επαρκή φωτισμό του.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένα πάρκο δραστηριοτήτων στον οικισμό της Μεγάλης Βρύσης, σε ένα δημοτικό οικόπεδο 1,5 στρεμμάτων. Εκεί θα κατασκευαστούν ένα θέατρο, ένας παιδότοπος αλλά κι ένας χώρος αναψυχής.Σε δηλώσεις του Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του που ένα ακόμη σπουδαίο έργο πήρε το δρόμο προς την υλοποίηση, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εν λόγο μελέτη είχε εκπονηθεί από την πρώην Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο αισθάνεται δικαιωμένος ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Δηλώσεις πραγματοποίησε κι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ζαχαρίας Δασκαλάκης, ευχαριστώντας εκ μέρους των συμπολιτών του τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Νίκο Σχοιναράκη, για το γεγονός πως κατάφεραν να εντάξουν ένα έργο που θα αναβαθμίσει αισθητά την εικόνα των οικισμών της Μεγάλης Βρύσης και των Πρεβελιανών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............