Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στη χώρα μας, η ανταλλακτική οικονομία συνιστά διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Τράπεζα χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που λειτουργεί με μονάδα συναλλαγής το χρόνο. Αποτελεί μια μορφή εθελοντισμού, όπου οι πολίτες που συμμετέχουν, θα μπορούν να ανταλλάσσουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων χρησιμοποιώντας τις Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες (ΤΕΜ) και όχι χρήμα.

Παραδείγματος χάρη, ένας λογιστής προσφέρει φοροτεχνικές υπηρεσίες και δέχεται κηπουρικές εργασίες ή ένας καθηγητής μαθηματικών παραδίδει μαθήματα και σε αντάλλαγμα παίρνει ποσότητα λαδιού.
Ο Χρόνος είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο πετυχημένος άνθρωπος ξέρει πώς να αξιοποιεί το χρόνο του και πώς να αντλεί επιτυχία από το χρόνο του (Denis Waitley, 1933).

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια!!!


Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» στα πλαίσια του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» και της πράξης “Κοινωνικές δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας” ενεργοποιεί την Τράπεζα Χρόνου.
Η Τράπεζα χρόνου συνιστά ένα δίκτυο πολιτών το οποίο πραγματοποιεί αμοιβαία ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών.
Σκοπός της είναι να προάγει αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο.


Διεύθυνση: Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»
Οδός Μικράς Ασίας, Σταθμός A.T. OTE, Νέα Αλικαρνασσός,71601 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο: 2810344094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............