Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΞΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΞΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση με αφορμή τον δίσκο  «Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο διαφορετικών κόσμων: δύο μουσικών από την Κρήτη με βαθειά γνώση της παράδοσης τους (Γιώργος Ξυλούρης, Γιάγκος Χαιρέτης) και δυο μουσικών της εναλλακτικής, πειραματικής και ροκ μουσικής (Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης) που συνευρέθηκαν, ήπιαν, έφαγαν, γέλασαν  και τζαμάρανε, σεβόμενοι ο ένας το ιδίωμα του άλλου, αναζητώντας ένα φρέσκο μουσικό τοπίο  που να τους  χωρά  όλους και να τους εξελίσσει.
Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή ταξιδιάρα”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ηγέτης και τραγουδιστής στο θρυλικό συγκρότημα Τρύπες έχει χαράξει μόνος του μια από τις πιο εντυπωσιακές καριέρες στην ελληνική μουσική σκηνή.

O Γιώργης Ξυλούρης (‘Ψαρογιώργης’) είναι ένας επιφανής ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο λαούτο, το αγαπημένο του μουσικό όργανο, και ερμηνευτής των στίχων που χαρακτηριστικά συνοδεύουν τις ιδιαίτερες αυτές μελωδίες, χρεώνεται ως ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ο συνδετικός κρίκος του Ψαραντώνη και της παραδοσιακής λύρας και του σύγχρονου ήχου.
Ο Ψαρογιώργης, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Γιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας κληρονομιάς αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες. Χρησιμοποιώντας το κρητικό λαούτο στον πιο ασυνήθιστο ρόλο του, το έχει μετατρέψει σε ένα κεντρικό μελωδικό όργανο που πλαισιώνει και στολίζει το τραγούδι και καθιστά εντονότερο το ρυθμό.
Συμμετέχουν οι μουσικοί : Ντίνος Σαδίκης , Χρήστος Χαρμπίλας, Τίτος Καργιωτάκης, Στάθης Αραμπατζής, Γιάγκος Χαιρέτης, Γιάννης Παπατζάνης.


Πηγή: CRETEVENTS.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ