( ΑΝ... ΝΑ... ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ) ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

( ΑΝ... ΝΑ... ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ) ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας με Διευθυντή Σπουδών τον κύριο Λάκη Κουρετζή, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο:
« Αν…να…παράσταση».
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00,στην αίθουσα Μαρία Μανασσάκη του Φοιτητικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης – Βούτες Ηρακλείου.
Είσοδος Ελεύθερη.

Η παράσταση προέκυψε από την ενασχόληση της ομάδας μας με τους Αρχαιοελληνικούς Μύθους και τη μεταφορά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα. Μέσω των αναπαραστατικών δρώμενων προσεγγίσαμε θέματα όπως η παιδική ηλικία, ο έρωτας, οι τέχνες και οι ανθρώπινες σχέσεις στην κοινωνική τους διάσταση.
Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων,
Η ομάδα των τελειόφοιτων σπουδαστών του Εργαστηρίου Κρήτης.
Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της παιδαγωγικής, Αισθητική Αγωγή και έκφραση του παιδιού, θέατρο και ειδικά: Παιδαγωγική Θεάτρου, Σωματική έκφραση και ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και Αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Τα θέματα αυτά, συνεχίζει να ερευνά και να παρακολουθεί την εφαρμογή και την εξέλιξή τους, στο Εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα.
Ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ασχολήθηκε με θέματα αισθητικής παιδείας, παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, οργάνωσης και λειτουργίας κέντρων προσχολικής και σχολικής αγωγής, εκπαιδευτηρίων κλπ. Είναι δημιουργός και εισηγητής του Θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα.
Δίδαξε και διδάσκει στη μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών στο "Μαράσλειο". Δ.Δ.Ε. του Παν/μίου Αθηνών, στο Τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Παν/μίου Υεσ/νίκης, στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ, του οποίου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Βασικός Εμψυχωτής. Επίσης στα Εργαστήρια μακρόχρονης εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ως Εμψυχωτών Θεατρικού παιχνιδιού στις πόλεις: Λάρισα, Ηράκλειο κρήτης, Βόλου, Πάτρας, σε διάφορα Π.Ε.Κ., σε σεμινάρια που οργανώνονται από Σχολικούς Συμβούλους, Συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Γονέων, ΝΕΛΕ, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας, τη Γ.Γ.Ν Γενιάς με θέμα: "Θεατρική παιδεία - Θεατρικό παιχνίδι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............