Παρουσίαση του βιβλίου Το μυστικό ήταν η ζάχαρη , Τέσυ Μπάιλα, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης"‏ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου Το μυστικό ήταν η ζάχαρη , Τέσυ Μπάιλα, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης"‏

...Συνήθιζε να παίρνει τα παιδιά μαζί της και να τους μιλά η Κωνσταντάκαινα. Τα μάζευε γύρω της κάτω από τα δέντρα σαν την κλώσσα που μαζεύει τα κλωσσόπουλα και τους μιλούσε για τη ζωή, για την αγάπη και τις αξίες της, για τις παραδόσεις τους. " Η ζωή μοιάζει με παραμύθι. Μια που αρχίζεις να το μιλείς, δεν ξέρεις αν θα ' χει δράκους ή πριγκιπόπουλα ". 'Αλλοτε πάλι , τους μιλούσε για το χωριό , για τις ελιές που στο ίσκιο τους κάθονταν." Τα λιόδεντρα μοιάζουν στσι ανθρώπους που τα φροντίζουν, Κατινιώ μου", της είχε πει η μάνα της κάποτε που ήταν πολύ μικρή , την πρώτη φορά που είχε πάρι μαζί της το Κατινάκι στον ελαιώνα. " Έχουν ψυχή και νοιώθουν τσι κόπους μας. Νοιώθουν και τα βάσανά μας , γίνουνται συντροφιά μας, ρουφάνε τον ιδρώτα μας. Μοναχά μιλιά που δεν έχουν , μα κείνα ξέρουν τσι συμφορές και τα γλέντια μας. Νοιώθουν τι κρύβει η καρδιά μας"....Απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Τέσυς Μπάιλα : Το μυστικό ήταν η ζάχαρη
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης " (Καντανολέων 4 , Ηράκλειο) θα γίνει  η παρουσίαση του νέου βιβλίου
της Τέσυς Μπάιλα : Το μυστικό ήταν η ζάχαρη, εκδ. Ψυχογιός Η ίδια η συγγραφέας θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο να μιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Στην Κρήτη των αρχών του εικοστού αιώνα μεγαλώνει η Κατίνα, σ’ ένα κόσμο σκληρό αλλά αθώο. Η μοίρα της, ίδια με πολλών γυναικών της εποχής αυτής, θα την οδηγήσει στον μεταπολεμικό Πειραιά και στην ασφυκτική αγκαλιά του Θέμελη, ενός άντρα-γρίφου που ασκεί μια καταστροφική και ανεξήγητη γοητεία στις ψυχές των άλλων παραμένοντας σκοτεινός και αντιφατικός ως το τέλος. Η ηρωίδα βιώνει τα πάθη της σύγχρονης Πηνελόπης καθώς εγκλωβίζεται σ’ έναν αδιέξοδο έρωτα, σ’ ένα γάμο μαρτυρικό μ’ έναν μοιραίο Οδυσσέα που κρύβει καλά τα δικά του μυστικά.

Από την προπολεμική Κρήτη στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις προσφυγικές συνοικίες του Πειραιά, η ιστορία δεμένη ανεπίλυτα με τα πέτρινα χρόνια της Ελλάδας στροβιλίζεται γύρω από ένα ζευγάρι εκρηκτικό που παλινωδεί ανάμεσα στην καλοσύνη και στη σκληρότητα, στην υπομονή και στον παραλογισμό, στην αφοσίωση και στον αμοραλισμό.

Ένα μυθιστόρημα-καλειδοσκόπιο μιας δύσκολης εποχής, ποτισμένο με εικόνες, μυρωδιές και μνήμες…
Τέσυ Μπάιλα :
Η Τέσυ Μπάιλα κατάγεται από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Σαντορίνη αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά.Σπούδασε Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας.Ασχολείται με την φωτογραφία και ατομικές της εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο Gakugei  της Ιαπωνίας αλλά και στην Αθήνα.
Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού ΚΛΕΨΥΔΡΑ.Παράλληλα δημοσιεύει δοκίμια και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Τα βιβλία της είναι : Το Πορτρέτο της σιωπής ,εκδ. Εναστρον, Το παραμύθι της βροχής, εκδ. Δοκιμάκης, Το μυστικό ήταν η ζάχαρη, εκδ. Ψυχογιός.


Την συγγραφέα και το βιβλίο της παρουσιάζουν οι :

Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας
Ελένη Μπετεινάκη, εκπαιδευτικός
Μιχάλης Τζανάκης,εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............