ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥΗ 5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής,η θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 & 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Τον Παγκρήτιο αυτό Διαγωνισμό οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό με μεγάλη επιτυχία διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων ενώ υποστηρίζεται από το Δήμο Αγίου Νικολάου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ , της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α. Θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στον Άγιο Νικόλαο.


Το τριήμερο 9,10 και 11/11 θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κυρίως διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας, παρασκευές καινοτόμων συνταγών με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ανάλογα τις συμμετοχές των συλλόγων καθώς και άλλων φορέων ή και μεμονωμένων πολιτών που θα πάρουν μέρος.
Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει με ομιλίες και παρουσίαση Λασιθιώτικων προϊόντων όπως Σουμάδα, εφτάζυμο, κρασί, μέλι και λάδι από τοπικούς παραγωγούς-μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου.Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Τροφίμων και Ποτών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής με συμμετοχή τοπικών παραγόντων προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική αγορά και να προβληθούν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων του νομού Λασιθίου.
Επίσης, θα υπάρχουν ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα πάντα την Κρητική Διατροφή, ζωντανή τυροκόμηση κ.α.
Στόχος της 5ης Γαστρονομικής Συνάντησης Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Κρητικής Μαγειρικής καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά, κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα, μέλι, κηπευτικά, φρούτα κ.αhttp://radiolasithi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............