Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Μανώλης Λιδάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης και Μάρθα Φριντζήλα θα γεμίσουν το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού...
με ήχους και αρώματα από την Κρήτη,στο μεγάλο τιμητικό αφιέρωμα στον Βασίλη Σκουλά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Φασουλά. Είναι μια παραγωγή της Ελισάβετ Παπαγεωργίου σε συνεργασία με το Δήμο ΑνωγείωνΜετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο, την οποία παρακολούθησαν 4.500 θεατές, ο καταξιωμένος μουσικός, δημιουργός και τραγουδιστής από την Κρήτη, λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και μία επιπλέον εμφάνιση, αύριο (Σάββατο), στον ίδιο χώρο.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας του Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο, την οποία παρακολούθησαν 4.500 θεατές, ο καταξιωμένος μουσικός, δημιουργός και τραγουδιστής από την Κρήτη, λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει και μία επιπλέον εμφάνιση, αύριο (Σάββατο), στον ίδιο χώρο.
Κατόπιν απαίτησης του κοινού μάλιστα διατίθεται μια προσφορά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από την Κρήτη για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Θα υπάρχει μείωση του εισιτηρίου κατά 40% και έκπτωση 40% σε όσους ταξιδέψουν γι΄ αυτόν τον σκοπό με τα πλοία της εταιρείας ΑΝΕΚ από Ηράκλειο και Χανιά.
"Ο Βασίλης Σκουλάς είναι ένας από τους σημαντικούς λυράρηδες της Κρήτης που με το χαρακτηριστικό, ανωγειανό φωνητικό χρώμα του διεκδίκησε θέση και σε αυτό που λέμε έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο που έφερε, αυτός ο από κάθε άποψη επιβλητικός κρητικός, ήταν η ανανεωτική πνοή και η σημαντική διαφοροποίηση του εκφραστικού φορτίου και τρόπου του έντεχνου τραγουδιστή, από τα μέχρι τότε φωνητικά πρότυπα, που, κυρίως, προέρχονταν από το αστικό λαϊκό τραγούδι, και τα οποία, ναι μεν, είχαν δώσει τα μέγιστα, αλλά, από την άλλη, είχαν υπερκαταναλωθεί και, μέχρι ενός σημείου, κουραστεί. Ο Βασίλης Σκουλάς, λοιπόν, έχοντας τη γνώση του παραδοσιακού μουσικού και τη νεώτερη εμπειρία του έντεχνου τραγουδιού, καλύπτει, εδώ και κάμποσα χρόνια, μέρος αυτού του χώρου παίζοντας και τραγουδώντας, μαζί με τα κρητικά, και τα έντεχνα τραγούδια στα οποία τα ηχοχρώματα και η αδρότητα της παράδοσης συναντούν το λυρισμό και την αφαιρετικότητα της νεοελληνικής μπαλάντας
." Από το Βαγγέλη Αρναουτάκη

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.ogdoo.gr
http://www.ekriktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ