Η COCA COLA ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΓΕΙΑΝΕΙ ΟΛΑ !!! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Η COCA COLA ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΓΕΙΑΝΕΙ ΟΛΑ !!!

http://www.youtube.com/watch?v=vrmEKYhCzz0&feature=player_embeddedΑπό το Ρέθεμνος.gr
Η Coca Cola έκανε την εμφάνιση της στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου 1969. Αρχές της δεκαετίας του 1970 κυκλοφόρησε στην Κρήτη ένα δισκάκι βινυλίου 45 στροφών με τον Ανωγειανό Γιώργο Καλομοίρη ή Γιώργαντο με δύο τραγούδια, ένα συρτό και μια σειρά κοντυλιές το οποίο (από ότι φαίνεται) στην πραγματικότητα ήταν ένα διαφημιστικό της Coca Cola καθώς και στα δύο τραγούδια ο Καλομοίρης “υμνεί” το νέο αυτό προιόν που μόλις είχε καταφτάσει στο νησί της Κρήτης!
Το δισκάκι ήρθε στην κατοχή της παρέας του www.cretan-music.gr στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μαζί με πολλά άλλα από τον Ρεθεμνιώτη μουσικό και οργανοποιό Στέλιο Τσουκνάκη, ο οποίος μας τα παραχώρησε προκειμένου να τα ψηφιοποιήσουμε. Με τη βοήθεια του φωτογράφου και συλλέκτη Γιώργου Γαβαλά το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο διασώθηκε και πρόσφατα το ανεβάσαμε και στο youtube.
Διαφήμιση της Coca Cola μέσω της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και ενός καλλιτέχνη που τότε βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του; Μάλλον. Όπως και να ‘χει τα τραγούδια αυτά αποτελούν ντοκουμέντο και σας τα παραθέτουμε:
Η Κόκα Κόλα τα γειαίνει όλα.


ΠΗΓΗ - http://www.lifo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ