Παρουσίαση Βιβλίου Στο Ρέθυμνο Για Τις Διαταραχές Διατροφής - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Παρουσίαση Βιβλίου Στο Ρέθυμνο Για Τις Διαταραχές Διατροφής

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7.30 το απόγευμα, στο καφέ Le jardin (Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου), το βιβλίο «Όταν έρχεται η φουρτούνα», που έγραψε η Ηρώ Πισκοπάκη.
cf8ccf84ceb1cebd-ceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9-ceb7-cf86cebfcf85cf81cf84cebfcf8dcebdceb1

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:
Θεανώ Γουμενάκη, διατροφολόγος
Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος– διευθυντής του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου
Ευρυδίκη Ψυχαράκη, φαρμακοποιός
και η συγγραφέας.
Η Ηρώ Πισκοπάκη βίωσε τις διαταραχές διατροφής και γράφει με την αλήθεια της εμπειρίας της. 
«Πιάνω τον εαυτό μου να περπατάει πάνω-κάτω και να απορεί: Γιατί σε μένα; Νομίζω ότι βρίσκομαι στην μέση του πουθενά χωρίς να γνωρίζω τι είναι σωστό και τι λάθος. Παρακαλούσα μια φορά να πράξω το σωστό. Πώς άλλωστε όμως, όταν συναίσθημα και λογική δεν μπορούν να συνυπάρξουν; Ειλικρινά δεν ήξερα. Δεν ήθελα όμως και να μάθω. Το ζούσα όλη μέρα μέρα-νύχτα, από πάνω μέχρι κάτω, από μέσα προς τα έξω, σαν να πενθούσα για όλο τον πλανήτη».

Έξι συγκλονιστικά διηγήματα και μία ποιητική συλλογή βασισμένα στην πραγματικότητα των διαταραχών διατροφής, των προκαταλήψεων και του στίγματος για την ψυχική νόσο…

Η Ηρώ Πισκοπάκη μας συστήνεται με έξι συγκλονιστικά διηγήματα και μία ποιητική συλλογή. Η συγγραφέας άντλησε από την πηγή που ρέει μέσα της, καταγράφοντας αυθεντικά τις δικές της πραγματικές συναντήσεις με τη νευρική ανορεξία, τη βουλιμία, τις προκαταλήψεις και το στίγμα για τη ψυχική ασθένεια, τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, τους φόβους, τις ενοχές, την εσωτερική πάλη, και όλα όσα κάνουν παρέα στον άνθρωπο «Όταν έρχεται η φουρτούνα».
Επιμέλεια έκδοσης: Χρήστος Τσαντής
Ευχαριστούμε θερμά την Δασκάλα χορού Ρούλα Σπάρταλη, για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας που κοσμεί το εξώφυλλο, καθώς και για τη συμβολή της στην τελική επιλογή του τίτλου. 

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Η Ηρώ Πισκοπάκη μεγάλωσε, και πολύ μάλιστα, βάλε από το 1978 που γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικά αλλά μάλλον δεν την βοήθησε ιδιαίτερα αυτό… Τα τελευταία χρόνια ζει στο Ρέθυμνο. Λίγο η θάλασσα, λίγο το κρασί και το αγόρι της, την τράβηξαν εκεί. Αυτό είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Ελπίζει όχι και το τελευταίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............