Ανοιγμα σχολείων: Ανακοινώνεται στις 16:00 πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι -Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιγμα σχολείων: Ανακοινώνεται στις 16:00 πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι -Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Στις 16:00 σε κοινή συνέντευξη Τύπου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις οριστικές της αποφάσεις αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την Επιτροπή επιδημιολόγων έλαβαν υπόψη τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.


Υπενθυμίζεται, ότι αν και αρχικώς το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την 7η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους, τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιήθηκαν τον Αύγουστο, γεγονός που ανάγκασε τους ειδικούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, εξετάζοντας διάφορα σενάρια. Ανάμεσα σε αυτά, είναι η παράταση της έναρξης για μία εβδομάδα προκειμένου να εξεταστεί η πορεία της πανδημίας μετά την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων στα αστικά κέντρα.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου θα γίνει παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ σε αυτήν θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότερο σενάριο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου καθώς αυτό προέκρινε η πλειοψηφία της Επιτροπής στη χθεσινή της συνεδρίαση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόσφατη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα ο οποίος τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων είναι η 14η Σεπτεμβρίου.


Σύψας: Τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία
Μιλώντας, πάντως, σήμερα στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως ο ίδιος θεωρεί πως είτε αυτά ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είτε στις 14, το σημαντικό είναι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θα ανοίξουν στις 7 ή στις 14. Κάναμε τις προτάσεις στην επιτροπή μας. Θέλουμε οι γονείς να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά δεν έχουν συμπτώματα. Γι’ αυτό και τέθηκε η πρόταση για τις 14 Σεπτεμβρίου. Πάρθηκε από την επιτροπή μία απόφαση που στάλθηκε στην κυβέρνηση και περιμένουμε τις ανακοινώσεις. Το σίγουρο είναι πως αν χρειαστεί να πάμε σε αυστηρά μέτρα, τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία», σχολίασε.

Διευκρινίσεις για μάσκα και υπόλοιπα μέτρα από Κεραμέως
Παράλληλα, σήμερα η Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων ενώ θα δοθούν και διευκρινήσεις αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέτρο που προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα γονέων. Η υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις της ότι θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο.


Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.

Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα. Η κυβέρνηση θα διαθέσει μάλιστα δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............