«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ»την Τρίτη 4, Αυγούστου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ»την Τρίτη 4, Αυγούστου στο Ηράκλειο

Τρίτη 4, Αυγούστου 2020
H ΘΕΣΗ και οι Stravaganti NUOVI παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα
«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ» στην βραβευμένη μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ 
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» 
Ώρα έναρξης: 21:30 
Είσοδος: Ελεύθερη
 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 


(Με ατομικές προσκλήσεις)
Η ΙΣΤΟΡΙΑ Η σχέση ενός ζευγαριού δοκιμάζεται όταν ο δεκάχρονος γιος τους επιλέγει να πάει στο σχολείο κρατώντας μια τσάντα που έχει φιγούρες από την αγαπημένη του σειρά κινουμένων σχεδίων. Ο διευθυντής ζητάει απ’ τους γονείς να μην ξαναπάει το παιδί στο σχολείο με την συγκεκριμένη τσάντα για να μην προκαλεί τον χλευασμό των συμμαθητών του. 

Το αγόρι αρνείται να την αφήσει, τα βίαια επεισόδια εναντίον του κλιμακώνονται και ο διευθυντής του απαγορεύει την είσοδο. Οι γονείς διαφωνούν μεταξύ τους ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. Μιλούν συνεχώς για το παιδί τους, αλλά ποτέ με το παιδί τους. Με αφορμή δύο αληθινά περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Αμερική το 2014, με θύματα δύο νεαρά αγόρια, ο Πάκο Μπεθέρα ενοχλημένος και βαθύτατα προβληματισμένος, γράφει το «Μικρό Πόνι» το 2016. 

Στο στόχαστρό του μπαίνουν τα αίτια του σχολικού εκφοβισμού, οι διάφοροι χειρισμοί του φαινομένου από τους ενήλικες και οι ευθύνες που τους αναλογούν. Ο συγγραφέας «χτίζει» την ιστορία και τους χαρακτήρες του με φροντίδα και προσοχή. 


Την ίδια στιγμή οι σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, φέρνοντας πρωταγωνιστές και κοινό αντιμέτωπους με εξελίξεις, που μοιραία ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, και με θέματα βαθύτερα, όπως της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας, να ανακύπτουν και να ζητούν επιτακτικά να ασχοληθούμε με αυτά. 

Όπως έχει γραφτεί πολύ εύστοχα: «(Το Μικρό Πόνι)... αναδεικνύει με βιωματικό τρόπο αυτά που βιώνει ένας μαθητής μέσα κι έξω από την τάξη του, ένας γονιός στο σπίτι του, κι ένας καθηγητής στο σχολείο του». Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης, Σοφία Δερμιτζάκη Επιμέλεια Μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη Βίντεο: Μιχάλης Αλεξάκης Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Καρνίκης Ζωγραφική: Δέσποινα Σολακάκη Παίζουν οι: Πάνος Ιωαννίδης, Ελένη Στρατάκη 

Με την διοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΗΜ.: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του και μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του, καθώς και κατά την έξοδο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............