Με έναν ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των τελευταίων μαχητών του Βυζαντίου θέλει ,η Εκκλησία της Κρήτης να τιμήσει τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Με έναν ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των τελευταίων μαχητών του Βυζαντίου θέλει ,η Εκκλησία της Κρήτης να τιμήσει τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση

Με τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέα καθώς και με τον Υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.


Οι Μητροπολίτες, εκπροσωπώντας την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης κατέθεσαν στον Δήμαρχο την πρόταση της Συνόδου αναφορικά με τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με τους Κρήτες υπερασπιστές του Βυζαντίου, μία σύνθεση που θα αναδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Κρήτης με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

«Θέλουμε να φτιαχτεί μία σύνθεση που θα αναδεικνύει την σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη. Βρήκαμε πρόθυμο τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον ευχαριστούμε γι αυτό» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενιος. «Θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα με τους τελευταίους μαχητές του Βυζαντίου» είπε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι «βρήκαμε ενδιαφέρουσα την πρόταση που μας υπεβλήθη και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και θα τα πούμε ξανά τον Σεπτέμβριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............