Απέδωσαν οι πιέσεις του Χάρη Μαμουλάκη – Επιλέξιμοι χρηματοδότησης και οι τόκοι κοινοπρακτικών δανείων από δυο τράπεζες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Απέδωσαν οι πιέσεις του Χάρη Μαμουλάκη – Επιλέξιμοι χρηματοδότησης και οι τόκοι κοινοπρακτικών δανείων από δυο τράπεζες

Είχαν αποτέλεσμα οι Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με τις οποίες ζητούσε και οι τόκοι των κοινοπρακτικών δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίες επιχειρήσεις από δυο τράπεζες, να είναι επιλέξιμοι δημόσιας χρηματοδότησης.


Όπως είναι γνωστό, με σκοπό τη διατήρηση της ρευστότητας και της βιωσιμότητας των υγειών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 10/04/2020 εκδόθηκε απόφαση με θέμα «Πρόσκληση για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19». Από την παραπάνω απόφαση όμως, εξαιρούνταν όσες επιχειρήσεις είχαν επιλέξει να δανειοδοτηθούν με Κοινό Ομολογιακό Δάνειο από δυο τράπεζες. Έπειτα από σχετική Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έλαβε την υπ’ αριθμ. 77883 (Β' 3110) απόφαση στις 27 Ιουλίου 2020, τροποποιώντας για 4η φορά η απόφαση 37674/10.04.2020 (Β'1291) και πλέον οι τόκοι κοινοπρακτικών δανείων είναι επιλέξιμοι.

«Αποκαταστάθηκε μια αδικία που επηρέαζε ένα σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε μια μάλιστα ιδιαίτερη κρίσιμη φάση της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το γεγονός άλλωστε του αποκλεισμού των επιχειρήσεων που είχαν επιλέξει να δανειοδοτηθούν με Κοινό Ομολογιακό Δάνειο από δυο τράπεζες, εισήγαγε μια αδικαιολόγητη και άκρως δυσμενή διάκριση σε βάρος των επιχειρήσεων, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας. Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας και γι’ αυτό μας ικανοποιεί η παραπάνω απόφαση αλλαγής στάσης του Υπουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............