Ανακοίνωση για την αποχή δημοτικών συμβούλων στο δήμο Γόρτυνας από την συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση για την αποχή δημοτικών συμβούλων στο δήμο Γόρτυνας από την συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Μετά από πολλά χρόνια προχειρότητας, αδράνειας και αδιαφορίας, ο Δήμος Γόρτυνας έχει, επιτέλους, την δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά, με έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό και λεπτομερώς μελετημένο, που καταρτίστηκε με βάση τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.Με την έγκριση του προϋπολογισμού, ο οποίος (σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια) δεν περιλαμβάνει καμία αύξηση δημοτικών τελών και καμία επιβάρυνση για τους δημότες:


*Θα μπουν άμεσα στα ταμεία του Δήμου Γόρτυνας 4.183.855,20 ευρώ (ποσό που οφείλεται στον Δήμο Γόρτυνας από το Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή η νέα δημοτική αρχή κατάφερε να πετύχει τους στόχους που προέβλεπε η Προγραμματική Συμφωνία Οικονομικής Υποστήριξης του 2019, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια που ο Δήμος ήταν σε «Μνημόνιο»)

*Θα καλυφθούν τρέχουσες και έκτακτες ανάγκες (ιδιαιτέρως αυξημένες, λόγω του Covid-19) του Δήμου Γόρτυνας


*Ο Δήμος θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει ένα σημαντικό μέρος από τις υπέρογκες οφειλές και τα χρέη που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή

*Θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων, που οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν εδώ και χρόνια

Η ψήφιση του προϋπολογισμού, που δεν κατέστη δυνατή στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 9/6/2020, καθώς ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, με περισσή ανευθυνότητα και αστείες δικαιολογίες, επέλεξαν την αποχή προκειμένου να… σαμποτάρουν την διαδικασία, αποτελεί προϋπόθεση για να υλοποιήσει η δημοτική αρχή το πρόγραμμά της και για να γυρίσει ο Δήμος Γόρτυνας σελίδα.


Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, συμμετείχαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο 27, ενώ σύμφωνα με τον νόμο, για να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία, απαιτούνταν η συμμετοχή (όχι η θετική ψήφος, απλώς η συμμετοχή) τουλάχιστον 18 δημοτικών συμβούλων. Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον νόμο και σύμφωνα τους περιορισμούς που έχουν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και ισχύουν για όλους τους Δήμους της χώρας. Σημειώνεται, επίσης, ότι καμία δημοτική παράταξη και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν υπέβαλε αίτημα, επίσημο ή ανεπίσημο, προκειμένου η συνεδρίαση να διεξαχθεί με άλλη διαδικασία.


Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης (ψήφισαν θετικά), οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μιχάλη Δαριβιανάκη (ψήφισαν θετικά), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Μανιαδάκης (καταψήφισε) και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μπομποδάκης (ψήφισε θετικά) από την παράταξη του κ. Σχοιναράκη.

Αντιθέτως, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σχοιναράκης, Νεκτάριος Σκουλάς, Γιώργος Σπαντιδάκης, Μιχάλης Ανδρεαδάκης, Κωνσταντίνος Σέγκος, Γιώργος Στυλιανάκης, Σταύρος Ξυλούρης (ο οποίος, μάλιστα, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, λίγες ημέρες πριν, είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό!), Κωνσταντίνος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πηρουνάκης, Γιώργος Γενιτσαρίδης, Αρτέμης Βεϊσάκης δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση, για προφανείς λόγους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους τους δημότες ότι κάποιοι «κύριοι» - με «ενορχηστρωτή» αυτής της θλιβερής προσπάθειας τον κ. Σχοιναράκη - δεν θέλουν να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά. 

Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να ευτελίζουν τις διαδικασίες, να επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και μικροκομματικά παιχνίδια, να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τις στοιχειώδεις λειτουργίες του Δήμου Γόρτυνας (αποκομιδή των απορριμμάτων, καύσιμα για τα οχήματα του Δήμου, προσλήψεις εποχικών υδρονομέων για τις ανάγκες της άρδευσης κλπ.), προκειμένου να ικανοποιήσουν το «εγώ» τους. Γιατί κάτι περισσότερο, πέρα από το να… ροκανίσουν χρόνο και να βάλουν νέα εμπόδια στην δημοτική αρχή, δεν μπορούν να πετύχουν. 

Ο προϋπολογισμός, αργά ή γρήγορα, θα ψηφιστεί, όπως προβλέπει ο νόμος.

Δεν έχει πια νόημα να τους καλέσουμε να σοβαρευτούν. Δεν θα το πράξουν. Ας συνεχίσουν τον μοναχικό, κατηφορικό δρόμο τους προς την πολιτική απαξίωση. Άλλωστε, ακόμα και τα τελευταία συννεφάκια αμφιβολίας για το ποιοι πραγματικά είναι και τι επιδιώκουν, έχουν πλέον διαλυθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............