Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού με τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού των πρωτευουσών της Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού με τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού των πρωτευουσών της Κρήτης

Σημαντική συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κώστα Φασουλάκη με τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα Πολιτισμού που αφορούν την Κρήτη, όπως οι μεγάλες διοργανώσεις και η πορεία των χρηματοδοτήσεων των μεγάλων αρχαιολογικών μνημείων. Τέθηκε επιπλέον το πλαίσιο για την οριστικοποίηση και την ορθή οργάνωση των μεγάλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εν’ όψει των επετειακών εορτασμών  των 200 χρόνων από το 1821.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε αμοιβαία ενημέρωση για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν την εφετινή πολιτιστική περίοδο,  και τονίστηκε η ανάγκη χάραξης κοινής στρατηγικής για την προετοιμασία της εφετινής πολιτιστικής πολιτικής της Μεγαλονήσου, εν μέσω των υγειονομικών μέτρων που επιτάσσει η αντιμετώπιση της πανδημίας. Κοινή διαπίστωση όλων αποτέλεσε η ανάγκη υποστήριξης του επιχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού της Κρήτης, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, όμως υπογραμμίστηκε από όλους τους παρισταμένους η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, και προτάθηκαν ειδικοί τρόποι εφαρμογής τους, οι οποίοι επεξεργαζόμενοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη και Θωμάς Κρεβετζάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............