Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στο οροπέδιο της Λαπάθου Ιεράπετρας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στο οροπέδιο της Λαπάθου Ιεράπετρας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Ρίζας Ιεράπετρας, στο οροπέδιο Λαπάθου.


Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού.
Στην ομιλία του κατά την ώρα του Κοινωνικού, με απλό αλλά περιεκτικό λόγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην αποστολή και το έργο της «δωδεκαρίθμου φάλαγγος»των αγίων Δώδεκα Αποστόλων που επέλεξε ο Ίδιος ο Θεάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός για να γίνουνοι συνεχιστές του απολυτρωτικού έργου Του στον κόσμο. Όπως σημείωσε ο Σεβ., οι αγράμματοι, φτωχοί και άσημοι Μαθητές του Χριστού με τη Χάρη και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος, που έλαβαν κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, μετατράπηκαν σε διαπρύσιους κήρυκες του Ευαγγελίου του Χριστού σε όλη την οικουμένη και σφράγισαν το ιεραποστολικό τους έργο με το ίδιο το αίμα τους, λαμβάνοντας το στέφανο του μαρτυρίου.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην συνέχιση των αποστολικού έργου έως σήμερα μέσω της αδιάκοπης Αποστολικής Διαδοχής, καθώς και στον ιστορικό χώρο του οροπεδίου της Λαπάθου, στις νότιες παρυφές της οροσειράς της Δίκτης, όπου δεσπόζει ο Ιερός Ναός των Αγίων ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων, ο οποίος εγκαινιάσθηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια από τον αοίδιμο Επίσκοπο Ιεράς και Σητείας κυρό Αμβρόσιο, ευχήθηκε δε όλο το εκκλησίασμα να έχει τις πρεσβείες, τη χάρη και την ευλογία των αγίων Αποστόλων.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. πρωτ. Στυλιανός Γεωργιανάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος Άρβης, και Εφημέριοι της περιοχής, και συμμετείχαν πιστοί της ευρύτερης περιοχής από τα δυτικά χωριά της Ιεράπετρας και από την Ανατολική Επαρχία της Βιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............