Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Αναπτυξιακή Κρήτης για το Προσφυγικό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Αναπτυξιακή Κρήτης για το Προσφυγικό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είχε το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνούς προστασίας ή προσφύγων «ESTIA» Δήμητρα Καμπέλη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

O Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για κάποια ζητήματα που πιθανόν να ανακύψουν εξαιτίας των αλλαγών που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο για το Προσφυγικό αλλά και την ενδεχόμενη μετάβαση του «ESTIA» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Το πρόγραμμα “ESTIA” έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα υποδειγματικά στην Κρήτη» τόνισε ο Δήμαρχος στα στελέχη της Αναπτυξιακής και συνέχισε: «Ευελπιστούμε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν προς το χειρότερο αυτήν την λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δήμος Ηρακλείου, θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά προκειμένου να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............