1ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

1ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας


Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει, ότι σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηρακλείου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας – σε περίπτωση ευνοϊκών καιρικών συνθηκών- στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2020, στις παρακάτω περιοχές του Δήμου:ΑΜΟΥΡΓΕΛΛΕΣ

 ΓΑΡΙΠΑ

ΔΡΑΠΕΤΙ

ΠΑΡΤΗΡΑ

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Τηλ. επικοινωνίας: 2813407921.

Τέλος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/grafeio-typoy/release/enimerosi-agroton/dakoktonia/dakoktonia-p-e-irakleioy/ θα αναρτούνται όλες οι ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες ψεκασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............