«Μουσικές Διαδρομές Στον Λαβύρινθο Ι» Το Σάββατο Στις Online Πρεμιέρες Από Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

«Μουσικές Διαδρομές Στον Λαβύρινθο Ι» Το Σάββατο Στις Online Πρεμιέρες Από Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τη συναυλία «Μουσικές διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι» που δόθηκε στις 9/2/20 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου Μουσικές του κόσμου 2019/20, συνεχίζονται το Σάββατο 16/2, στις 20:00, οι online πρεμιέρες του ΠΣΚΗ.

thumbnail_lavirinthos-1


Πρόκειται για τη δέκατη κατά σειρά διαδικτυακή προβολή, που περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της συναρπαστικής εναρκτήριας συναυλία της συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος με το ΠΣΚΗ. Ο Ross Daly στη λύρα, το tarhu και το αφγανικό rabab, συμπράττει με την Κέλυ Θωμά στη λύρα, την Mayu Shviro στο βιολοντσέλο, τον Κώστα Πουλιανάκη στα κρουστά και τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι. Το μουσικό σύνολο ερμηνεύει ένα πρόγραμμα επιλεγμένων συνθέσεων του διακεκριμένου Ιρλανδού μουσικού, προεκτείνοντας την βαθιά του γνώση και την αέναη έρευνά του στην τροπικότητα των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η συνεργασία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, άνοιξε τον κύκλο Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΠΣΚΗ μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ross Daly. Σεμιναρίων που είχαν ως στόχο κυρίως τη μύηση νέων ανθρώπων στα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στην απόληξή τους κορυφαίοι μουσικοί και δεξιοτέχνες ολοκλήρωναν τη διδασκαλία τους με μία συναυλία.
Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ θα παραμείνει αναρτημένη, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να την παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.
Υπενθυμίζεται ότι στο κανάλι και την ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, έχουν ήδη αναρτηθεί οι συναυλίες:
· Της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ
· Το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά
· Η συναυλία Savina Yannatou in Cretan Mode από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival
· Η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης
· Οι «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία στην Κρήτη…»
· Το μιούζικαλ «The Beatles: Love me Do!»
· Η συναυλία «Από την Δύση στην Ανατολή»
· Η συναυλία «Stavros Lantsias Quartet ft. Andreas Polyzogopoulos» από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival
· Το ρεσιτάλ πιάνου «Η 9η του Μπετόβεν… αλλιώς!»


Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............