Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Γ. Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Γ. Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Γ. Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.


Με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Κρή-της που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργα-σία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) και αποτελεί προτεραιότητα της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Το Ηράκλειο αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την επίσκεψη του «Οδυσσέα» στην Κρήτη ο οποίος και θα φιλοξενηθεί σήμερα και αύριο, από τις 9:30 έως τις 2:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας (έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης), με επόμενους σταθμούς τον Άγιο Νικόλαο (1 Ιουνίου), τα Χανιά (3-4 Ιουνίου) και το Ρέθυμνο (5 Ιουνίου).

Οι πολίτες του Ηρακλείου με αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν ενεργά στο κάλεσμα των παραπάνω φορέων τιμώντας με την παρουσία τους τη Δράση της Εθε-λοντικής Αιμοδοσίας.


 Το «παρών» στη Δράση έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενακης 'ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντι-περιφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορ-μπουδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός και από το Δήμο Ηρακλείου η Ρένα Παπαδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Αριστέα Πλεύρη, Αντι-δήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χάρης Βαβουρανάκης καθώς και ο επόπτης υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης.Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες για την πολύτιμη συνεισφορά τους και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανεκτίμητης αξίας πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, προσφοράς και αν-θρωπισμού. Η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα είναι απεριόριστη και η Περι-φέρεια Κρήτης τιμάει το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενισχύει έμπρακτα τις αντίστοιχες δράσεις. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε άμεσα
στο αίτημα του «Χαμόγελου του Παιδιού» να παρέχει τη στήριξη της στην πραγματο-ποίηση της Δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που υλοποιείται στα πλαίσια της κα-μπάνιας του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» σήμερα και αύριο στο Η-ράκλειο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρα-κλείου και το ΠαΓΝΗ. 


Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης, ανταποκρίθηκε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στην αναγκαιότητα κάλυψης των αναγκών των συναν-θρώπων μας για δωρεά αίματος και στην αντίστοιχη πρόταση του Υπουργείου Υ-γείας ως προς τη διάθεση αιθουσών μεταφοράς του έργου της αιμοληψίας των Νο-σοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου και ίδρυσε, σε συνερ-γασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠαΓΝΗ, Σταθμό Αιμοδοσίας στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. 


Ο Σταθμός Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί τον πρώτο Σταθμό Αιμοδοσίας που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στο επίπεδο της Περιφέρειας και έχει σημειώσει σημαντικό έργο όσον αφορά στη διασφάλιση επάρκειας στα αποθέματα αίματος στο νησί μας καθώς στα πλαίσια της λειτουργίας του έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα πε-ρίπου 850 μονάδες αίματος».


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης εθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τη Γ. Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............