Φόβος, αβεβαιότητα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη Σητεία για τον τουρισμό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Φόβος, αβεβαιότητα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη Σητεία για τον τουρισμό

Φόβος, αβεβαιότητα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη Σητεία με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται φέτος στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας.

Το κυριότερο χτύπημα στον τουρισμό της περιοχής ήρθε την Πέμπτη από την ανακοίνωση τουριστικών πρακτόρων που συνεργάζονται με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της Σητείας ότι ακυρώνονται για φέτος αλλά και για το 2021 όλες οι πτήσεις τσάρτερς από σκανδιναβικές χώρες που παραδοσιακά αποτελούσαν τις χώρες – τροφοδότη ξένων απισκεπτών.
Η κατάσταση είναι δύσκολη ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.
" Δεν γνωρίσουμε είπε πόσα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν φέτος στην περιοχή καθώς η ενημέρωση που είχαμε από τους τουρ-οπερέιτορς που συνεγαζόμαστε είναι ότι φέτος αλλά και του χρόνου δεν θα φέρουν τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες με την κοινωνία να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ελπίδα μας φέτος να έρθει για διακοπές στη Σητεία κόσμος από την Γερμανία ή άλλες χώρες. Η Σητεία άλλες χρονιές ήταν επιλογή διακοπών για Ιταλούς Γάλλους και Γερμανούς αλλά φέτος βαδίζουμε στα τυφλά ανέφερε ο κ. Κακουράκης.
"Θα είμαστε τυχεροί αν σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό αφίξεων και διανυκτερεύσεων κυμανθεί γύρω στο 30 με 40%" είπε χαρακτηριστικά.
Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων της Σητείας που ενδεχομένως δεν θα εργαστεί στα ξενοδοχεία αλλά και άλλα επαγγέλματα που ζουν από τον τουρισμό όπως ταβέρνες,προμηθευτές κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............