Ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λ. Κνωσού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λ. Κνωσού

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ξεκινούν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην Λ. Κνωσού, στο τμήμα από τη γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός» έως την οδό Παρασκευοπούλου. 

Ξεκίνησαν οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης της Λ. 62 ...

Οι εργασίες είναι στο πλαίσιο του έργου «Διαμορφώσεις – κατασκευές - συντηρήσεις υποδομών σε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους - 2ο υποέργο : Συντήρηση Λεωφόρου Κνωσού». Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Φάσεις εκτέλεσης του έργου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τμήμα από οδό Παρασκευοπούλου έως οδό Στησιχόρου
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την πλήρη αποπεράτωση του έργου θα γίνουν τμηματικά σε τέσσερις φάσεις με όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 2501/1/438-γ/23-04-2020 Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου). Το πλάτος του υφιστάμενου δρόμου είναι συνολικά 12.00m έως 21.0m σε όλο το μήκος των τμημάτων επέμβασης.
Αρχικά κατά την Φάση 1 θα αποκλειστεί η μια εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της μίας κατεύθυνσης, για ολόκληρο το τμήμα δρόμου που πρόκειται κάθε φορά να επιδιορθωθεί. Η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων για το υπό κατασκευή ρεύμα θα γίνεται μέσω της μίας εναπομένουσας λωρίδας ελάχιστου πλάτους 2.75 m.
Κατά τη Φάση 2 θα αποκλειστεί η επόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της ίδιας κατεύθυνσης, για ολόκληρο το τμήμα δρόμου που πρόκειται κάθε φορά να
επιδιορθωθεί. Η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων για το υπό κατασκευή ρεύμα θα γίνεται μέσω της αποκατεστημένης λωρίδας του υπ’ όψιν ρεύματος.

Κατά τις Φάσεις 3 και 4, θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία για το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας.
Και στις τέσσερις φάσεις θα υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένοι και ενδεδυμένοι σημαιοφόροι οι οποίοι, θα προειδοποιούν τα εισερχόμενα οχήματα για τις εργασίες αποκατάστασης και την ενδεχόμενη αλλαγή της πορείας τους.
Τμήμα από οδό Στησιχόρου έως γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός»
Σε αντιστοιχία με όσα αναφέρθηκαν για το πρώτο τμήμα εργασιών (Φάση 1 έως 4), κατά τις εργασίες στο τμήμα από το ύψος της οδού Στησιχόρου έως το ύψος της γέφυρας «Θανάσης Σκορδαλός», θα αποκλείεται ανά Φάση εργασιών συνολικά μία λωρίδα κυκλοφορίας από το υπό κατασκευή ρεύμα. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια των Φάσεων 5 έως 8, θα αποκλειστεί η μια εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της μίας κατεύθυνσης, για ολόκληρο το τμήμα δρόμου που πρόκειται κάθε φορά να επιδιορθωθεί. Η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων για το υπό κατασκευή ρεύμα θα γίνεται μέσω της μίας εναπομένουσας λωρίδας ελάχιστου πλάτους 2.75 m.
Και στις τέσσερις φάσεις θα υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένοι και ενδεδυμένοι σημαιοφόροι οι οποίοι, θα προειδοποιούν τα εισερχόμενα οχήματα για τις εργασίες αποκατάστασης και την ενδεχόμενη αλλαγή της πορείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............