Σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού στα Χανιά


Η λήψη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων, με την συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκπροσώπων παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.


Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί στο σώμα σχέδιο οριζόντιας και μεγάλης κλίμακας δράσης για τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και σχέδιο για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού. 

 Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ο δήμος, λόγω των μέτρων, έχει ήδη υποστεί μεγάλη μείωση των εσόδων του, αλλά παρόλα αυτά σκοπεύει να προχωρήσει σε γενναία και οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις. 
Κατά την σύσκεψη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ροκάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης, κατέθεσαν σειρά προτάσεων που αφορούν την λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η αλλαγή στις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων, η μείωση των τελών έως το τέλος του χρόνου, καθώς και η αναστολή για φέτος του περιορισμού που έχει αποφασιστεί για τα τετραγωνικά μέτρα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι ορατός ο κίνδυνος, μια στις τέσσερεις επιχειρήσεις να αναστείλει την δραστηριότητά της.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Κατάκης, ανέφερε όπως η μείωση του εξωτερικού τουρισμού, μπορεί να φθάσει και στο 70%, σε σχέση με το 2019,   τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν δράσεις ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού.

Κατά την σύσκεψη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε γνωστό ότι έχει προταθεί στην Περιφέρεια η θεσμοθέτηση voucher για ενίσχυση των κατοίκων ώστε να κάνουν διακοπές στις περιοχές της Κρήτης. 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............