Κορωνοϊός: Δείτε γιατί χρειάζονται 400 ώρες για το πακετάρισμα και την αποθήκευση αεροπλάνων που... καθηλώθηκαν - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Δείτε γιατί χρειάζονται 400 ώρες για το πακετάρισμα και την αποθήκευση αεροπλάνων που... καθηλώθηκαν

Με τον ιό να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, εταιρείες όπως η Brussels Airlines, έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τα δρομολόγια των αεροσκαφών τους, τα οποία μένουν ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μεταφέρουν ξανά ταξιδιώτες σε διάφορους προορισμούς.


Συγκεκριμένα, η Brussels Airlines σε βίντεο που ανέβασε, δείχνει πώς φυλάσσονται τα αεροπλάνα Airbus A330, εν μέσω ακυρώσεων πτήσεων λόγω της πανδημίας Covid-19.

Δείτε πώς φυλάσσονται τα αεροσκάφη της Brussels Airlines
Τα παράθυρα των αεροσκαφών σφραγίζονται με ταινία και οι θέσεις καλύπτονται με προστατευτικά. Οι μηχανισμοί προσγείωσης και οι κινητήρες «πακετάρονται», για να αποφευχθεί η δημιουργία φωλιών από πουλιά αλλά και η φθορά.

Επίσης, οι τροχοί πρέπει να περιστρέφονται κάθε μέρα για να αποφεύγεται η φθορά από το βάρος του αεροπλάνου, ενώ έπρεπε να καθαριστεί ένας διάδρομος για να δημιουργηθεί χώρος για όλα τα σταθμευμένα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το να «αποθηκεύεις» και να φυλάς ένα αεροσκάφος Airbus 330, χρειάζεται 400 εργατοώρες.

Αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, έχουν ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι εμπορικές πτήσεις των Brussels Airlines, δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν πριν τις 15 Μαϊου.Πηγή: iefimerida.gr

Post Top Ad

.............