25 τόνοι κηπευτικών από τον Δήμο Φαιστού σε όσους έχουν ανάγκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

25 τόνοι κηπευτικών από τον Δήμο Φαιστού σε όσους έχουν ανάγκη


Τη στιγμή που εκατοντάδες τόνοι φρούτων και κυρίως κηπευτικών καταλήγουν στις χωματερές, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης ανά την Ελλάδα, καθώς δεν έχουν την οικονομική άνεση να ανταπεξέλθουν ούτε στα βασικά. 


Εντονότερο είναι το πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Γνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού έλαβε την απόφαση να αποστείλει βοήθεια, με την υποστήριξη δωρεάς από την εταιρία Γιαννακάκης Γεώργιος ΑΒΕΕ, σε μια κίνηση κοινωνικής ευθύνης αλλά και ανθρωπιάς, απέναντι σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι, μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, διαπιστώθηκε η ανάγκη για υποστήριξη των συσσιτίων και τράπεζας τροφίμων, της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η οποία καθημερινά αναλαμβάνει τη σίτιση και υποστήριξη περισσότερων από 8.000 ανθρώπων. 

Με προσωπική εποπτεία του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, αλλά και των Αντιδημάρχων Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, συγκεντρώθηκαν περίπου 25 τόνοι κηπευτικών, οι οποίοι και μεταφέρονται στην Κεντρική Μακεδονία, με την υποστήριξη των Μινωικών Γραμμών. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στη δράση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών κ. Αντώνη Μανιαδάκη για τη δωρεάν μετακίνηση με το πλοίο, την εταιρία «Γιώργος Γιαννακάκης ΑΒΕΕ», καθώς και την εταιρία «Μαλεφιτσάκης Ελευθέριος & ΣΙΑ Μεταφορική» για την σημαντικότατη συμβολή και υποστήριξη τους στη μεταφορά. 

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές θεωρούμε υποχρέωση μας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται ακόμα και βασικά είδη όπως το φαγητό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δήμο, αλλά και τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν διαχρονικά τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Φαιστού. Γνωρίζουμε τη δυσκολία των καταστάσεων, αλλά και την ανάγκη για συνεργασία και για προσφορά προς όλους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και στο Δήμο Φαιστού, πιστεύοντας πως για μία ακόμα φορά, ο Δήμος μας και η χώρα μας θα τα καταφέρουν». 

Post Top Ad

.............