Ματαιώνονται οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ματαιώνονται οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

Με απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020 – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» και 2867/Υ1/16.03.2020 Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας - Β΄872), δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821.


Επιπλέον, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλη την χώρα. Κατ’ εξαίρεση, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Αθήνα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στην Βουλή κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως εκ τούτου, στον Δήμο Γόρτυνας, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Ωστόσο, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821, τα μηνύματα των οποίων παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά, ο Δήμος Γόρτυνας καλεί τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Post Top Ad

.............