Το μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας – COVID-19 στους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας – COVID-19 στους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου


Στη λήψη νέων μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενημερώνει τους δημότες του, ότι μπορούν να παραμείνουν σπίτι με τις δημοτικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, άτομα με κινητικές δυσκολίες, απόρους, παρέχοντάς τους με ασφάλεια τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας – COVID-19 στους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν είναι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», «ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ. ΤΗΛΕΦΩΝΩ», ενισχύοντας έτσι την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.


Συγκεκριμένα, τηλεφωνικό κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη (τηλ: 28973 40020) θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως 21.00 το βράδυ (Δευτέρα έως Παρασκευή), όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοτών και θα παρέχεται κατ΄ οικον εξυπηρέτηση για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών κ.ά, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail): npdd_kpa@hersonisos.grΣτην ίδια λογική οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Δημοτών (ΚΕΔ), οι οποίοι εξυπηρετούν τους δημότες σε κάθε Δημοτική Ενότητα, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Σημειώνεται ότι οι ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα παροχής έτοιμου γεύματος από τα κατά τόπους ΚΕΔ.

Επικοινωνία:
ΚΕΔ – Δ.Ε. Μαλίων: 28970-31588
ΚΕΔ – Δ.Ε. Λιμ. Χερσονήσου: 28970-22840
ΚΕΔ – παράρτημα Ανάληψης: 28970 – 25126
ΚΕΔ – Δ.Ε. Γουβών: 2810 – 761614
ΚΕΔ - Δ.Ε. Επισκοπής: 2810 – 771550


Τέλος, από αύριο λειτουργούν γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα: 28973-40045, 28973-40047, 28973-40036, 2810 – 762540. Ειδικά
για τους ηλικιωμένους η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί στο τηλέφωνο 28970-22014.


«Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και στον κοινό αγώνα για πρόληψη της δημόσιας υγείας ρίχνουμε όλες τις κοινωνικές μας δομές, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά το στόχο της μείωσης της διασποράς του ιού. Υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, υπάρχει περιορισμός στο σπίτι και υπάρχουν συνάνθρωποί μας που, για διάφορους λόγους, δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, άποροι, άτομα με δυσκολία ή αδυναμία μετακίνησης. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και σχεδιάζουμε την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις ανάγκες των δημοτών και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Υπενθυμίζω ακόμα μια φορά στους δημότες ότι μπορούν να χρησιμοποιούν και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (www.hersonisos.gr).

Ο Δήμος Χερσονήσου διασφαλίζει τους εργαζόμενούς του διαθέτοντας το απαραίτητο υλικό ατομικής προστασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζομένους του Δήμου μας και των Νομικών του προσώπων, που στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα, λειτουργούν πάντα υποστηρικτικά στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής και παρέχουν απρόσκοπτα κάθε υπηρεσία που οι συνδημότες μας έχουν ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Post Top Ad

.............