Το Θεατροδρόμιο παρουσιάζει τα “Χάρτινα Λουλούδια” του Egon Wolff. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Το Θεατροδρόμιο παρουσιάζει τα “Χάρτινα Λουλούδια” του Egon Wolff.

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης, στις 21 Φεβρουαρίου, συνεχίζει για ακόμα τέσσερις παραστάσεις, Παρασκευές και Σάββατα, στο “Θεατροδρόμιο” (Παπαναστασίου 23Α).
Η πάλη των φύλων και η πάλη των τάξεων ενώνονται σε ένα αστικό διαμέρισμα με τελικό νικητή την αγάπη. Αυτή η μαγική ένωση συμβαίνει στο έργο του Χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff "Χάρτινα Λουλούδια.


Λίγα λόγια για το έργο..
H πρώτη παράσταση των «Χάρτινων Λουλουδιών» δόθηκε στο Σαντιάγκο το 1970 και από πολλούς θεωρήθηκε το καλύτερο έργο του Wolff, αφού αντανακλά στο σύνολό τους τα «κλειδιά» της οπτικής του: το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στην τάξη των προνομιούχων και το περιθώριο, την πάλη ανάμεσα στα άτομα και την απομόνωση των ανθρώπων στον μικρόκοσμό τους, τη βία που ασκεί η ίδια η κοινωνία, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη και τρυφερότητα. 


Ο ποιητικός λόγος του έργου εμπλουτίζει την ισχυρή δομή και το σύγχρονο ύφος της δραματουργικής του Wolff. Οι μεταφορές και τα σύμβολα χρησιμοποιούνται στην κάθε σκηνή προοδευτικά μέχρι να θεμελιωθούν σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες και προκαλούν τον θεατή να εμπλακεί συναισθηματικά στην ανηλεή σύγκρουση των δυο ηρώων. Ο Μπαρακούντα είναι ένας από τους “Los rotos”, ένας φτωχοδιάβολος, περιθωριακός, άστεγος, απελπισμένος. Όμως είναι και πονηρός, χειριστικός, εντελώς άκαρδος. Εισβάλει στο σπίτι της Εύας που είναι το αντίθετό του: πολιτισμένη, εκλεπτυσμένη, ειλικρινής και ξεκάθαρη. Η σύγκρουση ανάμεσά τους θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και γι’ αυτό το διαμέρισμα της Εύας γίνεται τελικά ένα παγκόσμιο πεδίο μάχης.

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία Χρόνης Σαπουντζάκης
Παίζουν οι ηθοποιοί
Χρήστος Συρμακέζης
Έλλη Αντωνάκη
Teaser Μαρία Παπαδάκη
Φωτογράφιση αφίσας
Νικολέττα Πασπαράκη
Υπεύθυνη επικοινωνίας-θεάτρου
Μάργια Αντωνίου

Τηλέφωνο κράτησεων 694 3950964-6937174064 Είσοδος 12 ευρώ Μειωμένο 10 (ατέλεια άνεργοι) ΑΜΕΑ δωρεάν

Post Top Ad

.............