Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων του ν. Ηρακλείου στο επίκεντρο συνάντησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία

Με την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η πορεία ανάδειξης πολλών αρχαιολογικών χώρων σε διάφορες περιοχές του ν. Ηρακλείου, καθώς και οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της υπηρεσίας.«Ο τόπος μας έχει την ευλογία να διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο αρχαιολογικό υπόβαθρο, με πολλούς και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια του νομού Ηρακλείου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού μας πλούτου, πέραν από τα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, μας δίδουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας. 

Αποτελεί δε υποχρέωσή μας, έναντι των επόμενων γενιών, να διαφυλάξουμε με τον ιδανικότερο τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σε αυτή την προσπάθεια, το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι καθοριστικό και η πολιτεία οφείλει να το υποστηρίξει με κάθε διαθέσιμο τρόπο».
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ