Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Εμμένει στην απόφαση κατάργησης τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η Υπουργός Παιδείας – Νέα αντίδραση από τον Χάρη Μαμουλάκη

Εμμένει στην απόφαση κατάργησης 6 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), το Υπουργείο Παιδείας.


Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει μέσω του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με την οποία ζητούσε να μάθει τον λόγο της αιφνιδιαστικής κατάργησης 38 συνολικά Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, 6 εκ των οποίων αφορούν την Κρήτη. Πρόκειται ειδικότερα για τα τμήματα:
  • Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο – λειτουργεί από το 1999)
  • Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
  • Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
  • Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)
  • Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Άγιος Νικόλαος)
  • Χημικών Μηχανικών (Χανιά)

«Παρά τις αντιδράσεις, η Υπουργός Παιδείας εμμένει, δυστυχώς, στην αιφνιδιαστική απόφασή της για κατάργηση 38 Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την χώρα, χωρίς μάλιστα να δίνει καμία απολύτως πειστική εξήγηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρόκειται για μια απόφαση με πολλές αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, η οποία προφανώς και εντάσσεται στη λογική της Κυβέρνησης να γκρεμίσει ό,τι έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – το βλέπουμε άλλωστε σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Αυτή η τακτική είναι καταδικαστέα και είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ελέγχου, έτσι ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την καταστροφική και άκρως μικροπολιτική τακτική της Κυβέρνησης ΝΔ».
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ