Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας του Ι.Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας στην ανατολική είσοδο της πόλεως στη θέση «Λειβάδια», κατά τον οποίο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τη ζωή και τη δράση του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Ανδρέου, την υπακοή του στον Χριστό που τον κάλεσε στο αποστολικό έργο και την αγάπη του για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος στα πέρατα της γης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και στη Θρονική εορτή, αλλά και στην τιμή του Αποστόλου στην πόλη της Ιεράπετρας από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στον ναό του Αγίου Ανδρέου, που έφεραν στο φως το δάπεδο της αρχαίας Βασιλικής των πρωτοχριστιανικών χρόνων, κτισμένης πάνω σε ρωμαϊκές δεξαμενές νερού. 
Τέλος, ο Σεβ. προέτρεψε τους χριστιανούς να εμπνεόμαστε όλοι από τον ζήλο και την αγάπη του Αποστόλου Ανδρέου, από το φως και τη λάμψη των αποστολικών χαρισμάτων του, από την πίστη και την αγάπη του προς τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο, να καλλιεργούμε τον έσω άνθρωπο και να προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε τον καλόν αγώνα που οδηγεί στην Ουράνια Βασιλεία.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ