Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

«Προχωράμε μαζί» - Ενημερωτικό φυλλάδιο από την Επιτροπή Προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) η Επιτροπή προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου δημιούργησε ένα καλαίσθητο ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Προχωράμε μαζί».


Το φυλλάδιο παρέχει συμβουλές διευκόλυνσης της μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη. Παρέχει επίσης οδηγίες και προς όλους όσους μετακινούμαστε στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας λάθη που κάνουμε συχνά, δυσκολεύοντας την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας.
Θα διανέμεται σε διάφορα σημεία της πόλης και σε σχολεία, αλλά και στις ράμπες και στις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, μαζί με τις κλήσεις.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Επιτροπής Προσβασιμότητας, η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της σωστής ενημέρωσης και της διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑμεΑ αλλά και όλων των χρηστών των οδών.


Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, το Ηράκλειο δεν είναι μια πόλη προσβάσιμη και φιλική για τα ΑμεΑ. Θεωρούμε όμως ότι σταδιακά η κατάσταση βελτιώνεται. Επειδή ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας με δυσκολία στην μετακίνηση αποτελεί βασική συνθήκη ώστε αυτή η βελτίωση να γίνει ακόμα πιο αισθητή και μόνιμη, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φυλλάδιο θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο».
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ