Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας νέων στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας νέων στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) διοργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου – Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ στο Ηράκλειο ένα από τα οκτώ βαθμολογούμενα Παγκόσμια Κύπελλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE ) στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας. 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ», στις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 250 αθλητές από 31 χώρες ενώ η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.
Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια οι αγώνες παρουσιάστηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανόλη  Κατσιαδάκη, και τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηρακλείου Δράκο Μαρή. Όπως τονίστηκε στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της ξιφασκίας στην Περιφέρεια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, χαρακτήρισε μεγάλο αθλητικό γεγονός την διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος ξιφασκίας νέων το οποίο, όπως είπε, θα προβάλλει το Ηράκλειο και την Κρήτη ευρύτερα σε όλο τον κόσμο. «Επιβεβαιώνουμε για άλλη μία φορά ότι η Κρήτη αποτελεί ένα εξαιρετικό ένα αξιόλογο, φιλόξενο και κυρίως ασφαλή αθλητικό προορισμό.  Ευχόμαστε στους αθλητές, προπονητές τους συνοδούς τους, να έχουν μία καλή διαμονή στο νησί μας να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία και ζεστασιά και φεύγοντας από δω να έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και να αποτελέσουν  τους καλούς πρεσβευτές που θα προβάλλουν το νησί μας στη χώρα τους. Προσκαλούμε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες, και να χειροκροτήσουν για την προσπάθεια τους αθλητές».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανόλης  Κατσιαδάκης δήλωσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας διοργανώνει στο Ηράκλειο, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, το βαθμολογούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2019». Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ και θα συμμετάσχουν 231 κορυφαίοι αθλητές από 36 χώρες. Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους στην προσπάθειά μας αυτή. Πιστεύω ότι οι μεγάλοι αυτοί αγώνες δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη του αθλήματός μας στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη.
Ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηρακλείου Δράκος Μαρής ανέφερε, ότι, ο Δήμος Ηρακλείου είναι αρωγός στη μεγάλη αυτή γιορτή αθλητισμού «και συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση των αγώνων που θα προβάλουν το νησί μας καθώς θα πάρουν μέρος 250 αθλητές».

Post Top Ad

.............