Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ο αμήχανος μηχανικός και το πιστόνι» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ο αμήχανος μηχανικός και το πιστόνι»

Ο μικρός Γιώργος Φραγκιαδάκης - ο οποίος σήμερα είναι μαθητής της Στ' Δημοτικού - είναι ο συγγραφέας ενός εικονογραφημένου βιβλίου με τίτλο «Ο αμήχανος μηχανικός και το πιστόνι».


Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) με ομιλητές την κ. Καριωτάκη Μαρία (εκπαιδευτικό και συγγραφέα) και την κ. Γιακουμάκη Κατερίνα (εικονογράφο).
Την παρουσίαση θα συντονίζει η κ. Μπαλτζάκη Στέλλα (εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτρια του κέντρου εκπαίδευσης «Χρωματιστή Κιμωλία»).
Λίγα λόγια για το βιβλίο: "Στο βιβλίο ένα πιστόνι (βασικό εξάρτημα κινητήρων στα μηχανοκίνητα οχήματα) βρίσκεται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και μεταποιείται σε κουτί αναψυκτικού.


Το κουτί θυμάται τον εαυτό του σαν πιστόνι και εξηγεί γιατί ονόμασε τον μηχανικό αμήχανο, καθώς και το πως μάθαινε ο μηχανικός στο παιδί του πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης μέσα από χιουμοριστικούς διάλογους. Η επιμέλεια έγινε από την ίδια τη δασκάλα του και συγγραφέα (Η κυρία Σιντορέ, Η περιπέτεια της Πλαστικούρας), κ. Καριώτακη Μαρία, και η εικονογράφηση έγινε από την κ. Κατερίνα Γιακουμάκη που με υπομονή και αποτύπωσε στο χαρτί την φαντασία του μικρού συγγραφέα.

Πέρα του σκοπού του βιβλίου που αφορά την ευαισθητοποίηση για ένα καθαρό περιβάλλον μέσω της ανακύκλωσης, στόχος είναι να γίνει και παράδειγμα ώστε τα παιδιά μέσω του γραπτού λόγου να δημιουργούν φανταστικά ταξίδια βελτιώνοντας με αυτό την μόρφωση τους και τη δυνατότητα να επεξεργαστούν με προσοχή τις διατυπώσεις και τα εκφραστικά του μέσα επιτυγχάνοντας έτσι υψηλή ποιότητα λόγου".


Με εκτίμηση ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Η.

Post Top Ad

.............