Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτινό Παζάρι της Θάλασσας Αλληλεγγύης

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στο Γιορτινό της Παζάρι Αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος και των δράσεων της! Θα βρείτε δώρα για τις γιορτές ανάμεσα στις δημιουργίες του εργαστηρίου ραπτικής αλλά και από προσφορές φίλων χειροτεχνών.
Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο χώρο του εργαστηρίου στην οδό 1770, αρ. 34, στο κέντρο της πόλης.
Η Θάλασσα Αλληλεγγύης, είναι μια Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρία με βάση το Ηράκλειο Κρήτης, που έχει σαν σκοπό να αναπτύξει δράσεις πληροφόρησης και εκπαίδευσης για την δημιουργική ένταξη στη Ελληνική κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό ή απειλούνται από αυτόν (άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, κ.α.). Δημιουργήσαμε το Amalab, ένα εργαστήρι εκμάθησης βασικών αρχών ραπτικής, ευελπιστώντας να μεταδώσουμε γνώσεις και να καλλιεργήσουμε ικανότητες που θα βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία των συμμετεχόντων στον εργασιακό χώρο και θα βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση τους.
Έχουμε δρομολογήσει μαθήματα βασικών γνώσεων Η/Υ και Αγγλικής γλώσσας. Παράλληλα σχεδιάζουμε ελεύθερα σεμινάρια πληροφόρησης, συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης πάνω στην εργασιακή πραγματικότητα. Σε δικτύωση με άλλους φορείς και ομάδες, επιδιώκουμε την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις νομικές, λογιστικές και λοιπές διοικητικές διαδικασίες. Στόχος μας η δημιουργία και η ανάπτυξη των σχέσεων εκείνων που συμβάλλουν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλο-εκπαίδευσης, δημιουργικής συνύπαρξης και ουσιαστικής ένταξης και συμμετοχής με σεβασμό στην διαφορετικότητα.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν και στηρίζονται στις εθελοντικές δράσεις αλληλεγγύης! Ζούμε, μαθαίνουμε, δουλεύουμε, ονειρευόμαστε μαζί!
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ